7a99cdfbbffb5028f9ef76f04afcbd4d_660_300_crop

Stadsderby prooi voor jong Feyenoord/Excelsior

De Rotterdamse derby in de Beloftencompetitie Divisie B is maandagavond winnend afgesloten door Jong Feyenoord/Excelsior. Dankzij doelpunten van Joey Sleegers en Bruno Martins Indi rekende de ploeg van coaches Patrick Lodewijks en Pierre van Hooijdonk na rust af met Jong Sparta Rotterdam: 2-0. Ruud Vormer maakte op Woudestein zijn rentree na een liesblessure, terwijl Martins Indi voor het eerst sinds zijn schorsing van drie duels weer in actie kwam.

Het eerste bedrijf van het duel tussen de twee Rotterdamse formaties was er één zonder veel opwinding voor beide doelen. Dat kwam na een aftastende openingsfase voornamelijk door de vele duels die door Jong Feyenoord/Excelsior en de bezoekers op het middenveld werden uitgevochten, waardoor de voorhoedespelers moeizaam bereikt konden worden.

Hoewel Jong Sparta Rotterdam via aanvoerder Marciano Simonis, die zijn vrije trap over een groot aantal spelers heen net langs de paal zag zeilen, op slag van rust dichtbij een voorsprong was, mocht de thuisploeg nog het meest aanspraak maken op een doelpunt. Op het moment dat de ploeg het baltempo iets opvoerde ontstond vrijwel meteen enige dreiging, met Mitchell Te Vrede als gevaarlijkste man. De spits zag een schuiver met links rakelings naast gaan, terwijl hij een bij toeval bij hem belandde bal van dichtbij in handen van doelman Ricardo Kieboom kopte.

Daarmee waren de hoogtepunten van de eerste helft genoemd, al was John Goossens kort voor het rustsignaal nog dichtbij een treffer toen hij gevaarlijk opdook in het strafschopgebied, na een fraaie pass van Ruud Vormer. De van een liesblessure herstelde middenvelder kwam op Woudestein voor het eerst sinds de winterstop weer in actie, om na 45 minuten spelen plaats te maken voor Marley Berkvens.

In de tweede helft slaagde Jong Feyenoord/Excelsior erin het initiatief steeds meer naar zich toe te trekken, en de tegenstander daarbij nauwelijks nog de gelegenheid te geven van de eigen speelhelft af te komen. De inspanningen in de jacht op de openingstreffer leek ook te worden beloond, maar het doelpunt van Te Vrede werd na een klein uur spelen geannuleerd wegens vermeend buitenspel.

Niet veel later betaalde het almaar groeiende overwicht van de thuisploeg zich alsnog uit in een verdiende voorsprong. Joey Sleegers reageerde attent op een bal die tussen de defensie en de doelman van de Spartanen viel en rondde met binnenkant voet beheerst af. Hoewel Jong Feyenoord/Excelsior daarmee loon naar werken kreeg, was de honger van de ploeg niet gestild. Nadat Bruno Martins Indi enkele minuten later koppend voor de 2-0 had gezorgd, was Te Vrede niet veel later zelfs dichtbij een derde treffer. De schitterende actie van de spits had een beter lot verdiend, maar na een technisch fraaie aanname vanuit de lucht en in één beweging weg te draaien van zijn tegenstander schoof hij de bal centimeters naast.

Nadat het twee keer in korte tijd had toegeslagen, speelde Jong Feyenoord/Excelsior een gewonnen wedstrijd. De ploeg speelde het duel zonder in noemenswaardige problemen te komen professioneel uit en kon zodoende dankzij de derde achtervolgende competitiezege en de rentree van Vormer en Martins Indi terugkijken op een geslaagde avond.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Sparta Rotterdam 2-0
62’ 1-0 Sleegers
65’ 2-0 Martins Indi

Scheidsrechter: Berben

Geel: Van Beek (Jong Feyenoord/Excelsior), Cairo (Jong Sparta Rotterdam)

Jong Feyenoord/Excelsior: Lamprou; Eekman, Van Beek, Martins Indi, Nelom; Vormer (46’ Berkvens), Sleegers, Goossens; Verhoek, Te Vrede en Van Kippersluis.
Jong Sparta Rotterdam: Kieboom; Roemeratoe, Ramsteijn, Van Berkel, Misidjan; Albertus, Bajic (63’ Emmerink), Simonis; Cairo (70’ Stokkers), Olijfveld (82’ Arslan) en Deekman.