Fanshop
Fanshop
oud%20fey-legioen%20team3

Sportieve strijd tussen Het Legioen en Oud-Feyenoord

Oud-Feyenoord is zaterdagavond in De Kuip de winnaar geworden van de eerste Legioen Cup. De ploeg met onder meer Pierre van Hooijdonk, Mike Obiku, Peter Houtman en Ronald Graafland versloeg in een leuke en open wedstrijd een selectie bestaande uit leden van Het Legioen met 8-5. Van Hooijdonk kreeg na afloop de beker uitgereikt uit handen van twee Legioen-leden.

Al kort na het eerste fluitsignaal was het Oud-Feyenoord dat op voorsprong kwam via Pieter Collen. Waar het er even schijn van had dat die goal de opmaat was voor een walk-over door de voormalige eerste elftal-spelers van Feyenoord, waren het de supporters die via twee doelpunten van Matthew Loulidi brutaal langszij kwamen.

De voorsprong voor Het Legioen stond niet lang op het scorebord, want door doelpunten van Marchanno Schultz, Edwin de Graaf, Pierre van Hooijdonk en Mike Obiku ging Oud-Feyenoord rusten met een 5-2 voorsprong. De tweede helft wisten beide ploegen nog drie keer te scoren.

De wedstrijd om de Legioen Cup was een initiatief van Het Legioen, de officiële supportersclub van Feyenoord. Uit ruim 1200 aanmeldingen werd een selectie van zeventien spelers plus één trainer geformeerd. Voor de supporters was het duel een unieke gelegenheid om het in het stadion op te nemen tegen de spelers die zij vroeger veelal nog met eigen ogen in De Kuip aan het werk hebben gezien.