Feyenoord 1

Spektakelstuk met Slowaaks slot in stormachtig Zwolle

Feyenoord heeft zondag op spectaculaire wijze drie punten uit het vuur gesleept in Zwolle. Na negentig stormachtige minuten stond er een 3-4 eindstand op het scorebord. Robert Bozeník kroonde zich dankzij zijn eerste officiële goal voor Feyenoord tot matchwinner. Smetje op de vreugde was het uitvallen van Luis Sinisterra. De ernst van zijn blessure wordt maandag onderzocht.

Ondanks de waarschuwende woorden van Dick Advocaat vooraf, leek Feyenoord niets geleerd te hebben van de afgelopen jaren. Van de laatste zeven uitduels met PEC Zwolle gingen er liefst vijf verloren en na het eerste kwartier had het er alle schijn van dat het weer die kant op zou gaan. De stand was toen al 2-0 voor de thuisploeg, dankzij een benutte strafschop van Lennart Thy (hands Marcos Senesi) en een van richting veranderd schot van Mike van Duinen.

Zo werd de slappe start van Feyenoord hard afgestraft en moest de ploeg onder lastige omstandigheden – de harde wind en het spekgladde kunstgrasveld werkten niet mee – in de achtervolging. Het doelpunt van Leroy Fer zes minuten voor rust was de eerste stap in de goede richting, nadat de ploeg gaandeweg de eerste helft steeds meer de controle had gekregen.

Feyenoord trok de goede lijn na rust door en na de schitterende gelijkmaker van Steven Berghuis (hard schot van afstand over de keeper heen) leek het een kwestie van erop en erover. Niets bleek minder waar, want uit het niets sloeg PEC Zwolle weer toe. De thuisploeg was na de 2-0 amper nog in de buurt van Justin Bijlow geweest, maar scoorde na een uur spelen via opnieuw Thy (3-2).

In plaats van de koppies te laten hangen stroopte het team de mouwen nog maar eens op en binnen mum van tijd was het weer gelijk. Uitblinker Berghuis zorgde met een diagonaal schot voor de 3-3, waarmee de veerkracht van het huidige Feyenoord nog maar eens werd onderstreept.

Met nog bijna een half uur op de klok en een moegestreden thuisploeg zette Feyenoord alles op alles voor de overwinning en die strijdwijze werd beloond. Invaller Bozeník – hij was de vervanger van de geblesseerde Sinisterra - schoot via een PEC-verdediger raak en vierde zijn eerste doelpunt in het rood-wit op uitzinnige wijze. Dat het uittrekken van zijn shirt hem een gele kaart opleverde, deerde in het Rotterdamse kamp helemaal niemand.

De Slowaak schoot zijn nieuwe club daarmee naar alweer de zesde Eredivisiezege op rij. De overwinning werd na afloop op uitbundige wijze gevierd met de meegereisde supporters, in de wetenschap dat de derde plaats weer in handen is én de achterstand tot nummer twee AZ is verkleind tot vier punten.

Volgend weekend gaan we uiteraard voor een nieuwe overwinning en jij kan erbij zijn. Zaterdagavond, De Kuip, thuis tegen Fortuna Sittard. Tickets bestel je hier.