Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Spektakel blijft uit tegen FC Twente

De tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen is doelpuntloos geëindigd. Feyenoord en FC Twente wisten zondag op een paar uitzonderingen na niet gevaarlijk te worden voor vijandig doel. In De Kuip, waar er voor het tweede weekend op rij tropische temperaturen werden gemeten, bleef spektakel uit.

Waar Feyenoord vorige week tegen Sparta uit de startblokken schoot, was de openingsfase deze keer vrij vlak. Al snel werd duidelijk dat het tempo lager lag dan vorige week, en dat zorgde ervoor dat grote kansen en gevaarlijke counters uitbleven. Bart Nieuwkoop wist met twee diepgaande acties nog wel gevaar te creëren voor zijn ploeggenoten. Met twee knappe passes zette hij Marouan Azarkan en Jens Toornstra voor de keeper, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.

Nick Marsman bleek alert te blijven, want hij voorkwam een doelpunt van Queensy Menig die met een schot van afstand het doel van Feyenoord onder vuur nam. De vingertoppen van Marsman raakte de bal net aan waardoor de bal tegen de lat belandde in plaats van tegen de touwen.

Advocaat wijzigde zijn elftal tijdens de rust op acht verschillende plekken, maar het spelbeeld veranderde nauwelijks. Pas in de absolute slotfase slaagde Feyenoord de Tukkers terug te dringen, maar een doelpunt was gezien de verhoudingen teveel van het goede geweest. Omdat ook FC Twente weinig afdwong, was een 0-0 gelijkspel het enige logische resultaat. .

Cup of Traditions
Op zaterdag 22 augustus speelt het team van Dick Advocaat in Duisburg om de Cup of Traditions tegen Borussia Dortmund en MSV Duisburg. In de Schauinsland-Reisen-Arena worden die dag drie wedstrijden van twee keer een half uur gespeeld. MSV Duisburg en Borussia Dortmund openen tegen elkaar, waarna Feyenoord twee keer in actie komt. Eerst tegen Borussia Dortmund (16:45 uur) en als afsluiter tegen de organiserende club MSV Duisburg (18:00 uur).

Beide wedstrijden tegen de Duitse clubs worden live uitgezonden, zodat de supporters het toernooi toch vanuit Nederland kunnen volgen. Zodra hierover meer duidelijk is, zal dit uiteraard worden gedeeld op de officiële clubkanalen.