Feyenoord 1

Spectaculaire zege Feyenoord in Heerenveen

Feyenoord heeft de derde competitiewedstrijd van het seizoen op sensationele wijze gewonnen. Sc Heerenveen werd in het Abe Lenstra Stadion met maar liefst 3-5 verslagen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst leidde lang met 0-4 door goals van Jens Toornstra (2), Robin van Persie en Tyrell Malacia, maar liet de thuisploeg nog terugkomen tot 3-4. Invaller Yassin Ayoub gooide de wedstrijd in blessuretijd in het slot.

Droomstart
Het duurde niet lang totdat het bomvolle uitvak in het Abe Lenstra Stadion kon juichen. Toornstra dook na vier minuten achter de Friese verdediging en werd op maat bediend door Berghuis, die zag dat zijn teamgenoot de bal handig over Warner Hahn in het doel wipte en voor 0-1 zorgde. Nog binnen het kwartier was het opnieuw raak voor Feyenoord. Een schot van Jordy Clasie werd van dichtbij gecontroleerd door Van Persie, die daarna snel handelde en met rechts raak schoot.

Wereldgoal Toornstra
Dankzij de droomstart heerste Feyenoord in Friesland, maar het duurde tot kort voor rust voordat er een derde treffer kwam. Dat was wel direct een wereldgoal, want Toornstra schoot van een meter of veertig in het lege doel na een foutieve uittrap van Hahn.

Eerste goal Malacia
De middenvelder liet zich na die treffer uitgebreid bejubelen door zijn ploeggenoten, evenals Tyrell Malacia die kort na rust zijn eerste goal in het betaalde voetbal maakte. De linksback stoomde op over links en schoof de bal koeltjes onder Hahn door, waarmee hij en passant de wedstrijd in het slot gooide.

Gemiste kansen
In het restant van de wedstrijd probeerde Feyenoord de score nog verder op te voeren, maar een vijfde treffer zat er niet meer in. Zo vond Van Persie de vuisten van Hahn en zag Berghuis een schot via de binnenkant van de paal terug het veld in stuiteren.

Spannende slotfase
Heerenveen wist twintig minuten voor tijd wel te scoren via Morten Thorsby, die Justin Bijlow kansloos liet met een kopbal. Vijf minuten voor tijd vond ook Kik Pierie het net, waarna Dave Bulthuis een fout in de opbouw na 89 minuten afstrafte en zelfs voor 3-4 zorgde. Even geloofde het thuispubliek in een stunt, maar gelukkig voor Feyenoord gooide Yassin Ayoub het duel op slot met een droog schot in de verre hoek, na terugleggen van Sam Larsson.

Vijfde plaats
Door de zege heeft Feyenoord nu zes punten uit drie duels, waarmee het zich op de vijfde plaats heeft genesteld. Volgende week zondag staat een thuiswedstrijd tegen NAC Breda op het programma.