Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Spectaculaire bekerzege Feyenoord O18 op Ajax

Feyenoord O18 heeft zich zaterdag verzekerd van een plek in de kwartfinales van het bekertoernooi. Het ticket werd veroverd dankzij een fraaie zege op de leeftijdgenoten van Ajax, die op Varkenoord met 3-2 werden verslagen.

Of je nu op het jeugdcomplex een plaatsje in de zon had gezocht of had ingeschakeld voor de livestream vanaf 12:00 uur; in beide gevallen kon je twee uur later concluderen dat het bekijken van de mini-Klassieker geenszins een slechte keuze was geweest. De Onder 18-teams van Feyenoord en Ajax maakten er in de achtste finales van het bekertoernooi een spectaculair duel van, dat tot de laatste minuut spannend bleef.

Dat het team van trainer Melvin Boel uiteindelijk aan het langste eind trok, daar viel niets op af te dingen. De ploeg nam vanaf de beginfase het initiatief en dat werd beloond met een vroege openingsgoal van de voet van Antoni Milambo. De middenvelder was het eindstation van een uitstekende aanval, met onder meer een diepe bal op maat van Milan Hokke en een individuele actie van Gio-Renys Felicia.

De gelijkmaker van Ajax na iets meer dan een half uur was een tegenvaller, maar had nauwelijks invloed op de vastberadenheid van Onder 18. Extra lekker was het dat de ploeg alsnog met een voorsprong de rust in ging. Gjivai Zechiёl bekroonde een sterk optreden met een bekeken schot in de linkerhoek, waarmee hij voor een 2-1 ruststand zorgde.

Nesto Groen leek het ticket voor de kwartfinale dik twintig minuten voor tijd veilig te stellen, toen hij een voorzet van invaller Delano van der Heijden op waarde schatte en als een echte spits van dichtbij binnen tikte. Spannend werd het toch nog even toen de Amsterdammers een paar minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakten, maar Onder 18 trok de zege verdiend over de streep.

Een samenvatting van het duel tussen de O18-teams van Feyenoord en Ajax is dinsdag te zien op het officiële YouTube-kanaal van Feyenoord.

Feyenoord O18 – Ajax O18 3-2 (2-1)
Scoreverloop:
14’ 1-0 Milambo
33’ 1-1
45’ 2-1 Zechiёl
69’ 3-1 Groen
86’ 3-2

Opstelling Feyenoord O18
Berger; Elmensdorp, Zouan, Hokke, Breinburg; Kleijn, Milambo, Zechiёl; Slory, Groen en Felicia.