Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20150527_173131

Spectaculair slot van seizoen Feyenoord Street League

Wie gek is op gezelligheid, van voetbal houdt en warme gevoelens koestert voor Feyenoord en Rotterdam, moest woensdagmiddag in het hartje van de stad zijn. Daar, op het plein van de Binnenrotte pal voor de fonkelnieuwe Markthal, vond de ontknoping plaats van het derde seizoen van de Feyenoord Street League, de straatvoetbalcompetitie met maatschappelijke doelen voor kinderen uit Rotterdam-Zuid. Aan het einde van een geslaagde en sfeervolle middag tilde FC Sportplaza, een team uit Charlois, de felbegeerde kampioensschaal omhoog.

De omgeving van de Markthal was vanaf het begin van de middag omgetoverd tot Feyenoord-gebied. Dankzij de inzet van de organisatie had het plein veel weg van een klein voetbaldorp, met onder meer vier speelvelden en diverse stands van bijvoorbeeld de Feyenoord Fanshop. Overal kwam het Feyenoord-logo terug en de officiële spelersbus van de club stond keurig voor de hoofdingang geparkeerd, vrij toegankelijk voor eenieder die binnenin een kijkje wilde nemen. Ondertussen zorgden enkele DJ-s en bands voor een feestelijke stemming, terwijl ook het weer dik in orde was.

De tientallen jonge voetballertjes van de deelnemende teams hadden daar geen oog meer voor, vanaf het moment dat de bal rolde op de grote en allesbeslissende finaledag van het seizoen. Nadat de officiële opening was verricht door directielid Mark Koevermans en clubambassadeur Sander de Kramer, werd binnen de lijnen voor elke meter gestreden, in de wetenschap dat de blinkende kampioensschaal voor het grijpen lag.

Wat de spelers op dat moment nog niet wisten, was de winnaars een wel heel bijzondere huldiging te wachten stond. ‘Dat is nog een verrassing voor ze’, glimlachte Frank Boer, coördinator van de Feyenoord Street League. ‘Het is de bedoeling dat het winnende team de schaal op het dakterras van de Bibliotheek in ontvangst neemt, met muzikale begeleiding van de DJ’s en met hopelijk zoveel mogelijk toeschouwers op het plein. Wat dat betreft is dit een prachtige locatie, want de Markthal is een grote trekpleister.’

Uiteindelijk waren het de mannen van FC Sportplaza die juichend en onder luid applaus de schaal in ontvangst namen, nadat de ploeg in de finale FC Rotterdam met 3-1 had verslagen. Het team uit Charlois mocht zich daarmee de winnaar noemen van het seizoen 2014-2015, mede dankzij de met buurtbijdragen en workshops veroverde punten voor het Geen Woorden Maar Daden klassement.

De unieke en spectaculaire balkonscène betekende een stijlvolle afsluiting van een geslaagd seizoen. ‘Ik denk dat veel deelnemers zich vandaag wanen als een prof en mede om die reden deze dag niet snel zullen vergeten’, sprak Boer. ‘De lach die bij bijna iedereen vandaag op het gezicht was te zien, is wat dat betreft veelzeggend en geeft veel voldoening.’

 

Hieronder het eindklassement seizoen 2014 - 2015:

1. FC Sportplaza
2. FC Rotterdam
3. FC Sportdorp
4. FC Overmaassers
5. FC Beverwaard
6. Street Boys
7. Sportplaza Girlzz
8. Feyenoord Bikkels
9. Struggle 4 Succes
10.FC de Dijkers
11. Bivri Bevers
12. R-Newt
13. FC Killers
14. FC Afri
15. FC Bivri
16. FC Pendrecht
17. FC Rijnmond
18. FC Lomba
19. FC Allstars
20. FC Boys
21. FC Slinge
22. Zuiderteam
23. Feyenoord Junior
24. De Nachtegalen