Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Sondre Skogen blijft langer bij Feyenoord

Feyenoord heeft de optie in het contract van Sondre Skogen gelicht. De 20-jarige Noorse verdediger, die het afgelopen half jaar op huurbasis uitkwam voor Excelsior, blijft daardoor tot medio 2023 in Rotterdam.

‘Als huurling bij Excelsior heeft Sondre laten zien dat hij een uitstekende verdediger is,’ vertelt Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord. ‘Komend seizoen mag hij dat eens te meer bewijzen bij Feyenoord Onder 21. Dat team heeft natuurlijk een vreemd seizoen gekend, maar de ambities blijven overeind: zo snel mogelijk promotie afdwingen naar de Keuken Kampioen Divisie. Sondre moet daar zijn steentje aan bij gaan dragen.’

Skogen werd in de zomer van 2020 voor een half jaar gehuurd van Rosenborg BK en sloot aan bij Feyenoord Onder 21. Door de coronamaatregelen duurde zijn seizoen bij de beloften slechts drie wedstrijden. In de winterstop legde Feyenoord de inmiddels transfervrije Noorse jeugdinternational tot medio 2021 vast, met een optie voor nog twee jaar. Die optie is nu gelicht.

Bij Excelsior kwam Skogen in een krap half seizoen in totaal zeven keer in actie en was hij als verdediger eenmaal trefzeker.