Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Sofyan Amrabat naar Club Brugge

Sofyan Amrabat (22) vertrekt per direct bij Feyenoord en maakt de overstap naar Club Brugge. Feyenoord heeft met de Belgische landskampioen overeenstemming bereikt over de verkoop van de middenvelder, die een contract tekent voor vier jaar. Amrabat had in De Kuip nog een verbintenis tot medio 2021.

Amrabat, afgelopen zomer met Marokko actief op het WK in Rusland, werd in de zomer van 2017 overgenomen van FC Utrecht. Daar doorliep hij een deel van de jeugdopleiding en speelde hij drie seizoenen in het eerste. Bij Feyenoord speelde hij in zijn eerste seizoen in het duel om de Johan Cruijff Schaal, zes Champions Leagueduels, drie KNVB Bekerwedstrijden en 21 Eredivisiewedstrijden.  

De Marokkaanse international liet in gesprekken met de technisch directeur en de hoofdtrainer weten per se weg te willen en spoedig een transfer te willen maken, waarna werd besloten op zoek te gaan naar een oplossing. Die is nu met een overgang naar Club Brugge gevonden.

Martin van Geel: ‘Sofyan heeft bij mij maanden lang aangegeven heel veel moeite te hebben met zijn rol bij Feyenoord. Dat is heel spijtig te moeten vernemen, omdat concurrentie nu eenmaal bij een topclub hoort. Uiteraard probeer je dat te managen, maar als een speler uiteindelijk per se per direct weg wil, gaat het er uiteindelijk om een oplossing te vinden met altijd het clubbelang voorop en kijkend naar de omstandigheden. Met deze transfersom en de mogelijkheden om in de toekomst nog aanvullende bedragen te ontvangen, hebben we in dit geval deze oplossing gevonden. Niettemin blijft dit een transfer die we bij Feyenoord met tegenzin doen.’

Feyenoord hoeft niet op zoek naar een vervangende middenvelder. ‘Prettig is dat we niet hoeven te reageren. We hebben voldoende middenvelders in de selectie, waaronder een aantal jonge zelfopgeleide spelers die we de willen ruimte geven,’ aldus Van Geel.