Fanshop
Fanshop
Oostenrijk%20di%20ocht-05

Snikhete ochtendsessie voor Feyenoord in Seefeld

Feyenoord heeft een uiterst intensieve ochtend in Oostenrijk achter de rug. Het zweet gutste van de gezichten van de spelers, op het moment dat die dinsdag aan het einde van de ochtend het trainingsveld in Seefeld afstapten. Achter hen lag een pittige training van ruim anderhalf uur, die werd afgewerkt onder tropische weersomstandigheden.

Op het moment dat de Feyenoorders tegen tien uur ’s ochtends per mountainbike de velden van de Casino Arena bereikten, was het in de volle zon al zeer warm in Oostenrijk. Het kwik steeg vervolgens in rap tempo nog verder tot rond de dertig graden Celsius. Niet voor niets kregen de spelers tijdens de training voldoende gelegenheid om water te drinken.

Zo ook tussen de partijspelen door, die ter afsluiting van de tweede oefensessie van het trainingskamp op het programma stonden. De partijvorm van elf tegen elf over het hele veld volgde op onder meer een pass- en trapoefening, waarbij een spelvorm werd toegepast. Zo moest het team dat in oranje speelde de ploeg met de blauwe hesjes opjagen en andersom, wat de gretigheid in de groep uiteraard alleen maar ten goede kwam. Zeker omdat het winnende team kon toekijken hoe hun tegenstanders werden veroordeeld tot een serie krachtoefeningen.

Na afloop van de ochtendtraining zochten spelers en staf de verkoeling op van het hotel, maar niet voordat de toegestroomde toeschouwers van een handtekening werden voorzien. Zo kreeg Dirk Kuyt bezoek van twee aanhangers van Fenerbahçe, de club waar hij de afgelopen drie seizoenen onder contract stond.

Aansluitend aan de lunch vindt in het hotel waar Feyenoord deze week verblijft een persmoment plaats. Meegereisde media krijgen dan de gelegenheid om spelers te interviewen. Aan het einde van de dag wacht dan nog een volgende training, die om 18.00 uur zal beginnen.