Feyenoord 1

Slot ziet Feyenoord met twee gezichten

Arne Slot had donderdagavond een groot contrast gezien tussen het optreden van Feyenoord in de eerste helft en in de tweede helft. ‘We toonden twee gezichten, maar dat gold ook voor Slavia Praag,’ zo blikte de coach terug op de zwaarbevochten 2-1 overwinning in De Kuip.

Over het Feyenoord van voor rust kon Slot niet anders dan dik tevreden zijn. Zijn ploeg ging als een wervelwind tekeer en liet de Tsjechen naar adem happen. ‘We speelden met ongelofelijk veel intensiteit en energie, terwijl we ook nog eens heel veel kansen creëerden. Ik vond de 2-0 een magere afspiegeling van de verhoudingen. Gezien het aantal kansen hadden we ruimer voor moeten staan.’

Het scheelde niet veel of Feyenoord kreeg daarvoor in de tweede helft de rekening gepresenteerd. Dat Slavia sterk terug kwam, verraste Slot niet. ‘Zij hebben in de eigen competitie enorm lang niet verloren. Dat betekent dat ze naast kwaliteit ook over veel mentaliteit beschikken. Ook daarom was onze voorsprong van 2-0 eigenlijk te weinig. Aan de andere kant is het ook niet zo dat we na de 2-1 nog veel kansen hebben weggegeven.’

Des te meer baalde Slot van de tegengoal. ‘Weer uit een standaardsituatie,’ zei de coach, verwijzend naar de doelpunten van FC Utrecht en N.E.C. eerder dit seizoen. ‘Dan kun je als team nog zoveel goed doen, op die manier komt een tegenstander relatief makkelijk aan een doelpunt. Dat is iets dat beter moet.’

Ondanks de verbeterpunten kon Slot niet anders dan af te sluiten met een compliment aan zijn ploeg. ‘We staan eerste in de groep, weliswaar pas na twee wedstrijden maar dat is knap. Zeker als je ziet waar we vandaan komen. Ik vind ook dat we vanavond verdiend hebben gewonnen, al was het in de tweede helft wel overleven.’