Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Slot: ‘Wij moeten vooral zelf heel weinig weggeven’

Feyenoord gaat zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen. Arne Slot blikte vrijdag tijdens de persconferentie vooruit op het duel in de Galgenwaard, waar net als vorig seizoen bij de thuisploeg een nieuwe trainer aan het roer staat tegen Feyenoord. 
FC Utrecht
Arne Slot gaat zondag met zijn ploeg op bezoek bij FC Utrecht, dat nog altijd op haar eerste punt wacht. Ook dit seizoen speelt de thuisploeg vlak na een trainerswissel tegen Feyenoord. Slot: ‘Dat maakt de voorbereiding wel lastiger, omdat je niet weet of de nieuwe trainer dezelfde lijn aanhoudt. We hebben al een aantal wedstrijden gespeeld en veel getraind, dus ik hoop dat wij ons kunnen aanpassen aan wat we in de wedstrijd zien.  

Zuiver
Slot hoopt dat zijn ploeg zondag heel weinig weggeeft: ‘Je weet dat er enthousiasme in een stadion ontstaat op het moment dat wij iets weggeven. Ik denk dat het elftal en het publiek, door de trainingswissel en omdat Feyenoord op bezoek komt, tot op het bot gemotiveerd zijn. Daarom moeten we zelf heel goed en zuiver aan de bal zijn.’ 

Leo Sauer & Gjivai Zechiël
Tijdens de persconferentie bracht de hoofdtrainer het nieuws dat Leo Sauer en Gjivai Zechiël definitief overstappen naar het eerste elftal. In navolging van Antoni Milambo, voegt Feyenoord hiermee drie jeugdspelers toe aan het eerste elftal. Zechiël en Sauer hebben met respectievelijk 24 en 25 ook een nieuw rugnummer gekregen, waar ze eerder met nummer 62 (Sauer) en 64 (Zechiël) actief waren.

Quilindschy Hartman
Tijdens de wedstrijdbespreking kon Slot vanmorgen nog meer heugelijk nieuws delen. Naast het nieuws van de twee jeugdige versterkingen had de oefenmeester ook al van bondscoach Ronald Koeman gehoord dat Quilindschy Hartman bij de definitieve selectie van Oranje zit. Slot: ‘Spelers krijgen bij deze club de kans bij het eerste elftal te komen, basisspeler te worden en kunnen van daaruit international worden.’ 

FC Utrecht - Feyenoord begint zondag om 12:15 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.