Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Slot: ‘Goed gevoel, geen euforie’

Iedere Feyenoorder zal er waarschijnlijk reikhalzend naar uitkijken: de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Hoe groot het verlangen is bij het legioen blijkt ook uit het feit dat het duel met sc Heerenveen sinds donderdagochtend volledig uitverkocht is. Zoals gebruikelijk schoof Arne Slot vrijdagmiddag aan in De Kuip om tijdens de persconferentie vooruit te blikken.

Het goede gevoel waarmee in Rotterdam wordt toegeleefd naar zaterdagavond, heeft uiteraard ook veel te maken met de wijze waarop Feyenoord vorige week het seizoen opende. In Arnhem won het vernieuwde elftal van trainer Arne Slot afgetekend met 2-5. Een overwinning die direct leidde tot de koppositie in de Eredivisie en – opportunistisch als de voetbalwereld is – een euforische stemming zo hier en daar.

‘Zelf ga ik niet mee in die euforie’ reageerde Slot vrijdagmiddag. ‘Voor een nieuwe groep – we zijn al dertien spelers kwijtgeraakt die tijdens de finale in Tirana bij de selectie zaten – is het hard nodig om wedstrijden te winnen, dat is goed voor de dynamiek en zorgt voor nieuwe verbindingen. Dat dat direct met 2-5 geeft natuurlijk een enorm goed gevoel, maar tegelijkertijd is het aan mij om de balans te bewaken en de realiteit niet uit het oog te verliezen. Het spel kan nog veel beter, wat ook volstrekt logisch is gezien de fase waarin we zitten.’

Vooruitkijkend naar de volgende wedstrijd wees Slot naar de kwaliteiten van Kees van Wonderen, de oud-Feyenoorder die sinds deze zomer hoofdtrainer is in Friesland. De twee kennen elkaar ook van de trainerscursus. ‘Het verraste mij niet dat Heerenveen in de eerste wedstrijd meteen de nul hield,’ zo verwees Slot naar het 0-0 gelijkspel van vorige week tegen Sparta in het Abe Lenstra Stadion.

‘Kees heeft het ongelofelijk goed gegaan bij Go Ahead Eagles, met promotie naar de Eredivisie en vorig seizoen handhaving en een halve finale in het bekertoernooi. Hij is een trainer die in staat is een hele goede organisatie neer te zetten, die het voor tegenstanders moeilijk maakt om veel kansen te creëren.’

Feyenoord – sc Heerenveen begint zaterdag om 21:00 uur en is live te zien op ESPN 2.