Feyenoord 1

Slot: ‘Mooie uitdaging om dit blok goed af te sluiten’

Feyenoord is nog ongeslagen in het blok tussen de eerste en tweede interlandbreak. Na het gelijkspel tegen Maccabi Haifa (0-0) pakte het team van Arne Slot in de vier wedstrijden daarna de volle buit. ‘Vitesse-uit is altijd lastig, maar voor ons een heel mooie uitdaging om dit blok goed af te sluiten,’ blikte Slot vooruit op het Eredivisie-duel van komende zondag.

De hoofdcoach zag donderdagavond tegen Slavia Praag (2-1) een Feyenoord met twee gezichten. In zijn ogen speelde zijn team voor rust de beste helft van dit seizoen, met het drukke programma van de laatste tijd in het achterhoofd. Na rust moest de voorsprong vooral verdedigd worden en sleepte zijn team op karakter de drie punten uit het vuur.

‘Zondag spelen we hopelijk weer op dezelfde manier als in de eerst helft tegen Slavia,’ blikte Slot vooruit op Vitesse – Feyenoord. ‘We treffen een tegenstander die ook op donderdagavond gespeeld heeft (Stade Rennes-thuis, 1-2 nederlaag, red.). Zij zullen dus ongetwijfeld ook wat voelen. Maar ik heb al vaker gezegd: wedstrijden worden niet alleen beslist op basis van hoe fit je bent.’

Slot denkt dat ook de kwaliteit van het spel bepalend gaat zijn. ‘Wij zullen dus weer goed moeten zijn.’ De uitwedstrijd tegen Vitesse, het laatste duel voor de interlandbreak, start zondag om 16:45 uur en is live te volgen op het hoofdkanaal van ESPN.