Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Sinisterra matchwinner bij Kuip-rentree tegen PEC

Feyenoord heeft PEC Zwolle voor de tweede keer dit seizoen verslagen. In het MAC3PARK Stadion werd de ploeg bij de start van het seizoen met 0-2 verslagen, woensdagavond in De Kuip met het kleinst mogelijke verschil: 1-0. Luis Sinisterra kroonde zich bij rentree in De Kuip tot matchwinner.

Afgelopen weekend deed Feyenoord al goede zaken op de ranglijst door Sparta Rotterdam met 0-2 te verslaan en woensdagavond werd kort voor de aftrap tegen PEC Zwolle duidelijk dat zelfs de tweede plek lonkte. PSV verloor in eigen huis van AZ (1-3) en daardoor zou het team van Dick Advocaat de positie van de Eindhovenaren overnemen bij een thuiszege.

Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden was vooraf al duidelijk. PEC Zwolle verloor dit seizoen pas vier competitieduels. Bovendien leek Feyenoord in de eerste helft met de gedachten al bij de Klassieker van komende zondag. De ploeg speelde niet naar de mogelijkheden en kwam daardoor slechts tot enkele kansen. Lucas Pratto, Leroy Fer en Jens Toornstra lieten deze onbenut (allen misten zij het doel).

Kuip-rentree
Ook na de pauze – met Luis Sinisterra en Ridgeciano Haps als vervangers van Bryan Linssen en Mark Diemers – waren de kansen op één hand te tellen. Toch pakte Feyenoord in eigen huis nog de volle buit door een bevlieging van Sinisterra, die na lang blessureleed zijn eerste minuten maakte in De Kuip.

Op de rand van het strafschopgebied worstelde de Colombiaan zich vrij en schoof hij de bal met rechts in de hoek. Het was zijn eerste Eredivisie-treffer sinds een klein jaar. Op 1 februari 2020 trof hij tegen FC Emmen (3-0) voor het laatst doel en ook toen deed hij dat in De Kuip. Tegen PEC Zwolle was zijn doelpunt genoeg voor de zege: de tiende van dit seizoen.

Tweede plek
Dankzij de thuisoverwinning gaat Feyenoord op de ranglijst over PSV heen. Na zestien competitiewedstrijden heeft de ploeg 35 punten, evenveel als Ajax (dat donderdagavond nog in actie komt tegen FC Twente) en Vitesse en één meer dan PSV. Komende zondag gaat de formatie van Advocaat op bezoek bij de Amsterdamse lijstaanvoerder voor de Klassieker (aftrap: 16:45 uur).