Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Sevilla FC richt zich op na verlies in De Kuip

Feyenoord is dit seizoen in de Europa League gekoppeld aan Sevilla FC, Standard Luik en HNK Rijeka. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Sevilla FC heeft zich zondag hersteld van de dreun die het afgelopen donderdag kreeg in De Kuip. Drie dagen na de eerste nederlaag van dit seizoen in de Europa League was de ploeg van trainer Unai Emery op eigen veld te sterk voor Granada: 5-1. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, bleef het duel tot tien minuten voor tijd spannend, met een tussenstand van 2-1 in het voordeel van Sevilla. In de slotfase wist de ploeg nog driemaal te scoren. Dankzij de zege steeg Sevilla een plaatsje op de ranglijst en staat het nu vierde in de Primera División.

Standard Luik
Standard Luik is terug bij af. De ploeg beleefde tot voor kort een opmars in de Belgische Pro League, maar leed zondag de tweede competitienederlaag op rij en verloor daarmee voor de vierde keer in de laatste vijf officiële wedstrijden (Europa League en competitie). Drie dagen na de Europese uitschakeling tegen HNK Rijeka ging Standard Luik in eigen huis onderuit tegen Kortrijk: 0-2. Trainer Ivan Vukomanovic zag zijn ploeg daardoor blijven steken op de achtste plaats op de ranglijst.  

HNK Rijeka
HNK Rijeka komt pas vandaag (maandag) weer in actie in de competitie. De ploeg van Matjaz Kek neemt het om 18.00 uur in het eigen Stadion Kantrida op tegen NK Osijek.