Fanshop
Fanshop

Sevilla FC met kater naar De Kuip

Feyenoord is dit seizoen in de Europa League gekoppeld aan Sevilla FC, Standard Luik en HNK Rijeka. Feyenoord.nl geeft gedurende de groepsfase wekelijks een update over de drie tegenstanders in groep G, met informatie over hun laatst gespeelde wedstrijd en de stand van zaken in de competitie.

Sevilla FC
Sevilla FC reist deze week met een kater naar De Kuip voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De Spaanse topploeg ging zaterdag met 5-1 onderuit tegen FC Barcelona. Tot kort na rust ging beide ploegen gelijk op, maar mede door drie doelpunten van Lionel Messi boekte Barcelona uiteindelijk een ruime overwinning. Sevilla had bij winst goede zaken kunnen doen op de ranglijst, maar blijft na de nederlaag op de vijfde positie staan in de Primera Division, met 23 punten uit twaalf wedstrijden.

Standard Luik
Standard Luik zag zondag een zeer sterke reeks in de Belgische competitie ten einde komen met een 3-2 nederlaag tegen KV Oostende. Voor de verliespartij in Oostende had de ploeg van trainer Ivan Vukomanovic in België vier wedstrijden op rij gewonnen. Standard is na de nederlaag gezakt naar de zevende plaats in de Belgische competitie. De ploeg gaat aanstaande donderdag op bezoek bij HNK Rijeka.

HNK Rijeka
HNK Rijeka deed zaterdag goede zaken in de Kroatische competitie. Omdat Dinamo Zagreb niet in actie kwam, liep de ploeg door een 0-1 overwinning op NK Zadar drie punten in op de koploper. De achterstand van Rijeka op de koppositie bedraagt nu nog maar één punt, hoewel Dinamo Zagreb een wedstrijd minder heeft gespeeld. Moises maakte tegen Zadar na een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.