DbTjUMaX4AEBQSj

Sensationele comeback Feyenoord Onder 17 tegen Ajax

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag dankzij een grote portie veerkreacht de mini-Klassieker gewonnen. Het team van trainer Melvin Boel boog op eigen veld een 0-2 achterstand om naar een 3-2 overwinning.

Het team van Feyenoord Academy begon sterk aan de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Amsterdam. De ploeg zette hoog druk en maakte Ajax Onder 17 het voetballen daardoor lastig. Het leverde voor onder andere Crysencio Summerville, Toshio Lake en Naoufal Bannis een aantal goede kansen op om de score te openen, maar goals vielen er niet.

Na de rust draaide het speelbeeld gedeeltelijk en de Amsterdammers bleken de kansen wél te kunnen afmaken. In vier minuten tijd was het zelfs tweemaal raak voor Ajax Onder 17: 0-2.

Een dubbele dreun voor Feyenoord en het geloof in een goed resultaat leek weg te zakken, maar de aansluitingstreffer van Lake na een voorzet van Steven van der Sloot deed wonderen. Na dat doelpunt leek Feyenoord Onder 17 bloed te ruiken en ging het vol in de aanval om minimaal een punt over te houden aan de mini-Klassieker.

De verdiende gelijkmaker viel na 77 minuten spelen. Marouan Azarkan kreeg de bal vanuit de kluts voor zijn voeten, zag Summerville vrijstaan en bereikte hem met een fraai hakje. Summerville aarzelde vervolgens niet en schoot de gelijkmaker snoeihard binnen.

In de laatste minuten werd het nog mooier voor Feyenoord Onder 17, dat na een overtreding op Bannis een strafschop kreeg. Het buitenkansje werd benut door spits Lake, met een enorme ontlading tot gevolg.

'In de eerste helft waren wij de betere partij, daarin hadden we ook een paar keer moeten scoren.', zei trainer Boel na de wedstrijd. 'Zij waren beter in de tweede helft. Eigenlijk lagen we op de slachtbank na de 0-2, maar de jongens hebben zich ontzettend goed teruggevochten in de wedstrijd. Het maakte de ontlading bij de 3-2 nog mooier.'

Feyenoord Onder 17 - Ajax Onder 17 3-2 (0-0)
64' 0-1
67' 0-2
70' 1-2 Lake
77' 2-2 Summerville
82' 3-2 Lake (penalty)

Opstelling Feyenoord Onder 17
Koorevaar; Hoogenboom, Bogarde, Hendriks, Yates (60' Van der Sloot); Knoll (76' Van der Zeeuw), Bannis, Gündüz (65' De Mooij); Summerville, Lake, Azarkan.

Onder 18 maakt kansen niet af en speelt gelijk

Feyenoord Onder 18 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen AFC Onder 19. Op Sportpark Goed Genoeg kwam het team van trainer Jan Gösgens vroeg op een voorsprong, maar speelde het uiteindelijk met 1-1 gelijk.

Het Onder 18-team, bezig aan zijn laatste maanden vanwege de komst van een zelfstandig beloftenteam, opende snel de score in Amsterdam. Vleugelverdediger Simon Loshi kwam goed op aan de rechterkant van het veld, sneed naar binnen en werd neergehaald in het zestienmetergebied. Niels Butter faalde vervolgens niet vanaf de penaltystip: 0-1.

De eerste helft werd vervolgens een gelijk opgaande strijd. De thuisploeg hanteerde de lange bal om zo de verdediging van Feyenoord Onder 18 te slim af te zijn. Na een foute pass van Dominykas Kubilinskas toonde AFC zich effectief: 1-1.

In de tweede helft was Feyenoord Onder 18 de bovenliggende partij. Het team kreeg een groot aantal kansen om alsnog met de drie punten de hoofdstad te verlaten. Delpiero Reboe, die na ruim een uur spelen Lion Kalentjev had vervangen, was twee keer dicht bij een treffer maar de bal wilde er niet in.

Trainer Gösgens baalde na afloop van de wedstrijd van het gelijkspel. 'We hadden absoluut meer verdiend vandaag, zeker op basis van de tweede helft. Voetballend gezien was dat misschien wel de beste helft van ons van dit seizoen. We creëerden veel kansen, maar de bal wilde er niet in. Dan kan je niet winnen.'

AFC Onder 19 - Feyenoord Onder 18 1-1 (1-1)
'5 0-1 Butter (penalty)
'30 1-1

Opstelling Feyenoord Onder 18:
Schippers; Loshi, Van Wetten, Wong-Si-Kwi (45' Van den Ende), Leidsman (75' Kaptein); Buitenhek, Choukoud, Butter, Kubilinskas, Kalentjev (65' Reboe), Heijberg (60' Vlijter).

Feyenoord Onder 16 niet opgewassen tegen Vitesse

Feyenoord Onder 16 is er op eigen veld niet in geslaagd de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse te winnen. Op Varkenoord verloor het team van trainer Pieter Schrassert Bert met 0-2.

De twee teams zorgden voor een gelijk opgaande wedstrijd. De grootste kans van de eerste helft kwam van de voet van Sven Zitman. De middenvelder werd weggestuurd na een fraaie steekbal van Stan Maas, maar de afronding was niet succesvol.

In de tweede helft kwam Vitesse beter aan voetballen toe en opende het na 52 minuten ook de score. Feyenoord Onder 16 voerde een aantal wijzingen door in de formatie om iets te forceren. Enrique van der Lubbe, verdediger die in de eindfase voorin gevaar probeerde te stichten, was met zijn hoofd dicht bij de gelijkmaker, maar deze werd gepakt door de vijandelijke doelman.

In de slotfase moest het team van Feyenoord Academy verder met tien man, nadat Zitman zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg na een op het eerste gezicht onschuldige actie.

Later moest ook Tom Brugman het veld verlaten, nadat hij volgens de scheidsrechter zijn tweede gele kaart ontving. De verdediger had echter nog geen kaart op zak, waardoor hij toch binnen de lijnen mocht blijven. De strafschop, als gevolg van Brugman's overtreding, werd benut (0-2).

Trainer Schrassert Bert was na afloop van de wedstrijd zwaar teleurgesteld. 'De jongens werken hard en vaak staat het goed', zei hij. 'Ze vergeten zich alleen te vaak te belonen en dat is zó jammer. Als er een tegenslag is, gooien ze te snel de handdoek in de ring en zijn ze niet in staat een achterstand om te buigen.'

Feyenoord Onder 16 - Vitesse Onder 16 0-2 (0-0)
52' 0-1
80' 0-2

Opstelling Feyenoord Onder 16
Bax; Van der Sloot, Brugman, Van der Lubbe, Van der Zeeuw; Esajas (72' Lentze), Zitman, Omgba; Hokke (62' Knoll), Raphaela, Maas (57' Axt).

Feyenoord Onder 15 wint bij FC Den Bosch

Feyenoord Onder 15 heeft de uitwedstrijd bij FC Den Bosch Onder 15 gewonnen. Een goede eerste helft legde de basis voor de overwinning: 1-2.

De jongens van trainer Mark Otten gingen voortvarend van start, wat een snelle treffer opleverde. FC Den Bosch wilde uitverdedigen, maar hierbij werd de bal echter tegen Feyenoorder Kars van Veldhoven aangeschoten. Een gelukkige maar niet minder belangrijke goal: 0-1.

Een kleine twintig minuten later was het opnieuw raak voor Feyenoord Onder 15. Salah Oulad M'Hand werd weggestuurd vanuit het middenveld. De verdediging van FC Den Bosch stapte verkeerd, waardoor er geen sprake was van buitenspel. Eén-op-één met de vijandelijke doelman faalde Oudlad M'Hand vervolgens niet: 0-2.

In de tweede helft ging het Feyenoord Onder 15 minder gemakkelijk af en werd de thuisploeg wat gevaarlijker. Vrij snel viel dan ook de 1-2. Beide teams creëerden vervolgens een aantal goede kansen. Lateef Omidiji raakte net als in de eerste helft de paal, waardoor zijn treffer niet door ging. Hierdoor stond er ook na het laatste fluitsignaal 1-2 op het scorebord.

'Dit was geen goede wedstrijd van ons', zei trainer Otten na afloop. 'De krachtsverhouding tussen Feyenoord en FC Den Bosch had op het veld duidelijker zichtbaar moeten zijn dan dat wij vandaag lieten zien. Ik moet Jamal Ourhris, Niels van Wingerden en Lars de Blok van Onder 14 een groot compliment maken. Zij deden vandaag met ons mee en hebben goed gespeeld.'

FC Den Bosch Onder 15 - Feyenoord Onder 15 1-2 (0-2)
Scoreverloop
5' 0-1 Van Veldhoven
23' 0-2 Oulad M'Hand
37' 1-2

Opstelling Feyenoord Onder 15
Remie; Van Wingerden, Veenvliet, Zouan, Christoffel (60' De Blok); Oulad M'Hand, Ourhris, Van Veldhoven (65' 't Zand); Benita, Papounidi, Omidiji.

Foto's: Thomas van Wingerden

Onder 14 met minimale score langs FC Utrecht

Feyenoord Onder 14 heeft de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht gewonnen. Het team van trainer Davey van den Berg was zaterdagmiddag op Varkenoord met 1-0 te sterk voor de Utrechters.

Het Onder 14-team van Feyenoord Academy begon sterk aan de wedstrijd en domineerde het spel. De grootste kans die hieruit voortvloeide was voor Délano van der Heijden. Hij schoot echter op de paal, terwijl aanvaller Yairo Lentze zag zijn inzet twee keer gestopt worden.

In de tweede helft speelde Feyenoord Onder 14 minder dominant, maar kwam het alsnog niet in gevaar. De verdiende treffer voor het team van Feyenoord Academy viel na een uur spelen. Van der Heijden stuurde Lentze weg met een goede steekbal. De aanvaller was de verdediging op snelheid te slim af en rondde keurig af: 1-0.

'Een overwinning, dat is altijd lekker', sprak trainer Van den Berg na afloop van de wedstrijd. 'Dit was een goede wedstrijd van onze kant, al hadden we vaker moeten scoren. Door deze zege schudden we FC Utrecht van ons af op de ranglijst en doen we nog volledig mee om de titel. Het verschil met koploper Ajax is twee punten, alles is dus nog mogelijk.'

Feyenoord Onder 14 - FC Utrecht Onder 14 1-0 (0-0)
60' 1-0 Lentze

Opstelling Feyenoord Onder 14:
Berger; Lopes Varela, Bogarde, Ket, De Moes; Oetoehganal, Rais, Van der Linden; van der Heijden (66' Mohamedhoesein), Lentze, Felicia (60' Wolff).

Foto's: Dianne Boxman

Feyenoord Onder 13 moet titelfeest uitstellen na remise

Het kampioenschap van Feyenoord Onder 13 moest zaterdag worden uitgesteld. Bij een overwinning op de leeftijdsgenoten van PSV zou de ploeg van trainer Gaston Taument zich kronen tot kampioen, maar op Varkenoord werd het 1-1.

Dat het Onder 13-team van Feyenoord de titel in de wacht wilde slepen tegen PSV, werd direct duidelijk. Vanaf de eerste minuut zette de Feyenoorders vol druk op de tegenstander, maar een beloning hiervoor bleef ondanks kansen voor Jaden Slory en Mike Kleijn uit.

Na twintig minuten spelen toonden de bezoekers zich bij de eerste de beste kans erg effectief. Feyenoord Onder 13 werkte een terugspeelbal op de keeper niet goed weg, met een tegentreffer tot gevolg. Die achterstand was echter van korte duur, want Lugene Clarinda kopte vier minuten later de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft nam het team van Feyenoord Academy meer risico om de overwinning naar zich toe te trekken en werden de ruimtes groter. In de afwerking ontbrak het echter aan scherpte aan Rotterdamse kant, waardoor er ook na het laatste fluitsignaal 1-1 op het scorebord stond.

'De jongens zijn teleurgesteld dat we vandaag geen kampioen zijn geworden, als trainer kijk je er toch anders naar', reageerde Taument na afloop. 'Ik ben heel tevreden hoe de jongens vandaag hebben gespeeld, daar moet ik de jongens echt een compliment voor geven. Helaas geen overwinning vandaag, dan moeten we het dinsdag tegen Excelsior maar afmaken en de titel binnenhalen.'

Feyenoord Onder 13 - PSV Onder 13 1-1 (1-1)