Fanshop
Fanshop
footgolf2

Selectie en FBC binden strijd aan op footgolfbaan

De Feyenoord-selectie heeft donderdag samen met 110 leden van de Feyenoord Business Club een footgolftoernooi afgewerkt bij Pitch&Putt in Rhoon. Er werd gespeeld in teams, die bestonden uit een Feyenoord-speler en een aantal FBC-leden. Het team van Joris Mathijsen, dat verder bestond uit Marc Zoeter (PwC), Roger Bavelaar (Formabouw), Arie van Vliet (Gouda Vuurvast Services), Barry Zuiderwijk (H.Z. Transport Groep), Martijn Hengelmolen (Initworks) en Hans van Twist (Interactief Groep), won het toernooi. ‘Pak ik eindelijk een prijs met Feyenoord’, grapte Mathijsen. Lex Immers verbeterde het baanrecord, door de 18 holes in 49 schoten te doorlopen. Het oude baanrecord stond op 52 schoten.

Onder leiding van de spelers, die de FBC-leden van tips voorzagen, werd op alle achttien holes getracht de voetbal in zo weinig mogelijk pogingen in de hole te krijgen. Het leverde veel fanatisme op, maar de gezelligheid stond  voorop. Dat bleek onder meer uit de vele lachsalvo’s die over de baan klonken. ‘Het is erg leuk dat de spelers er vandaag bij zijn. Dat maakt zo’n activiteit toch net iets specialer’, sprak Jos Kaalen van PK Trucks, die met Graziano Pellè in het team zat. Kaalen had overigens een hoger doel dan het footgolftoernooi winnen. ‘Ik wil Graziano ervan overtuigen dat hij bij Feyenoord moet blijven. Dat moet lukken in een paar uurtjes.’

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de afsluitende borrel. Onder het genot van een drankje praatten de FBC-leden na over de geslaagde middag.