Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
De Club

Seizoen 2019-2020 definitief ten einde

Het seizoen 2019-2020 is definitief ten einde. Dat is vandaag (vrijdag) bekendgemaakt door de KNVB, na nader overleg eerder deze week met de UEFA en vervolgens vrijdag met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de clubs. Dit besluit lag in de lijn der verwachting, nadat eerder deze week de coronamaatregelen werden verlengd en duidelijk werd dat er tot 1 september geen vergunningplichtige evenementen mogen worden georganiseerd en tevens geen betaald voetbal mag worden gespeeld.

Tijdens het overleg van vrijdag zijn ook de gevolgen van dit scenario besproken. De belangrijkste uitkomsten voor Feyenoord hebben betrekking op de verdeling van de tickets voor Europees voetbal en de bekerfinale.

Groepsfase Europa League
Feyenoord, dat derde stond op het moment dat de competitie half maart werd stilgelegd, krijgt van de KNVB het ticket voor de groepsfase van de Europa League toegewezen. Eind mei beslist de UEFA of de verdeling van tickets wordt geaccepteerd. Los van alle problematiek rondom de coronacrisis en het feit dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat, zou dit ticket een fraaie beloning zijn voor de opmars van het team onder leiding van Dick Advocaat sinds eind oktober 2019.

Bekerfinale
Met het Europees ticket kan ook de nare smaak van het missen van de bekerfinale enigszins worden weggespoeld. Als gevolg van het beëindigen van het seizoen is ook de eindstrijd tussen FC Utrecht en Feyenoord – aanvankelijk gepland op zondag 19 april – definitief geschrapt. De club betreurt dit uiteraard zeer, zeker ook voor de spelers en de supporters. Niets was mooier geweest dan de ijzersterke reeks van de laatste maanden te bekronen met een prijs in eigen stadion en dit samen met het legioen te kunnen vieren. Echter overheerst ook hierbij het begrip, in het belang van de nationale gezondheid.

(Seizoen)kaarten
Eerder deze week gaf Feyenoord al aan op korte termijn met duidelijkheid te komen wat het beëindigen van het seizoen betekent voor seizoenkaarthouders en supporters die reeds kaarten hadden aangeschaft voor een of meer van de resterende wedstrijden. De club zal hen hierover naar verwachting in mei nader informeren.