Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
voetbalklas%202014%20kopie

Seizoen 2014-2015 voor Feyenoord Voetbalklas in volle gang!

Ook dit seizoen worden kinderen van de Openbare Daltonschool Overschie in staat gesteld om wekelijks te trainen op de Feyenoord-manier, onder leiding van een assistent-trainer van Feyenoord Soccer Schools. Inmiddels is de Feyenoord Voetbalklas alweer twee weken bezig en zijn alle deelnemende kinderen vandaag voorzien van een goednieuw kledingpakket van adidas.

Ten opzichte van vorig seizoen 2013-2014 zijn er dit seizoen enkele wijzigingen. Zo staat er een nieuwe trainer voor de groep en wordt er twee in plaats van drie keer per week getraind. Dat komt neer op zo’n 70 trainingen in het gehele schooljaar van september 2014 t/m half juli 2015. Alle deelnemers zitten in groep 6 t/m 8.

De Feyenoord Voetbalklas maakt deel uit van de zogenoemde Dalton Talent Campus, een speciaal programma waaraan kinderen kunnen deelnemen die plezier beleven aan een bepaalde sport en zich daar buiten schooltijd flink mee bezighouden. Op deze manier worden de kinderen in staat gesteld om zichzelf onder schooltijd verder te ontwikkelen in een bepaalde sporttak, in dit geval voetbal. ‘Ook dit jaar was de belangstelling voor de Feyenoord Voetbalklas weer erg groot. Er komen zelfs kinderen van een andere school naar onze school speciaal om te kunnen deelnemen aan dit unieke project. De indrukken van de eerste weken zijn prima, de kinderen hebben het erg naar hun zin’, aldus Rob Stout, coördinator van de voetbalklas vanuit de Daltonschool.

Trainer Richard Mank kijkt er naar uit om de kinderen het hele schooljaar te gaan trainen. ‘Met mijn ervaring bij diverse amateurclubs in de regio en jeugdopleidingen van betaald voetbalorganisaties hoop ik de kinderen dit seizoen te kunnen helpen in hun voetbalontwikkeling. Het trainen van jeugd blijft toch het mooiste wat er is’, zo geeft Mank aan.

Alle trainingen vinden plaats op dinsdag- en donderdagochtend op het kunstgrasveld van voetbalvereniging HWD Overschie.