Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Opening%20contract%20Barendrecht%20Scoren%20in%20de%20Wijk

Scoren in de Wijk ook komende drie jaar in Barendrecht

Feyenoord en de gemeente Barendrecht hebben woensdag de bestaande samenwerking met drie jaar verlengd. Dat betekent dat de club daar in ieder geval tot en met het seizoen 2018-2019 actief is met het maatschappelijke project Scoren in de Wijk.

De nieuwe samenwerkingsovereenkomst werd woensdagmiddag in De Kuip ondertekend door algemeen directeur Eric Gudde en de Barendrechtse wethouder van sport Lennart van der Linden. Dat deden zij in het bijzijn van een tiental schoolkinderen uit Barendrecht, die voor de gelegenheid speciale smoothies hadden gemaakt om mee te toosten.

Met het project Scoren in de Wijk wil Feyenoord schoolkinderen enthousiasmeren tot een sportieve, gezonde en verantwoorde levensstijl. De club doet dit door gebruik te maken van de kracht van het merk Feyenoord en haar rolmodellen. Sinds de start van de samenwerking in 2013 namen al duizenden kinderen uit Barendrecht aan de verschillende onderdelen van het project, zoals de Feyenoord Schoolweek en de Feyenoord Wijktrainingen.

‘Daar zijn we met recht trots op,’ zegt wethouder Lennart van der Linden. ‘Sporten is voor Barendrecht belangrijk. We kennen hier tal van sportverenigingen, –activiteiten en –accommodaties. Sporten is gezond, bevordert de gemeenschapszin en leert jonge mensen omgaan met normen en waarden. Ik ben dan ook blij dat we deze samenwerking met Feyenoord voortzetten en zo nog meer Barendrechtse kinderen in beweging krijgen.’

Ook Eric Gudde toonde zich verheugd over de voortgezette samenwerking. ‘We zijn met Scoren in de Wijk gestart in Rotterdam-Zuid, maar het was voor ons een logische stap om uit te breiden naar Barendrecht. Ook in die gemeente heeft Feyenoord een grote achterban. Het is mooi dat we ook de komende drie seizoenen de Barendrechtse jeugd kunnen bereiken met onze sociaal-maatschappelijke projecten.’

Meer weten over het project Scoren in de Wijk of de andere projecten van Feyenoord in de Samenleving? Op www.feyenoord.nl/samenleving vind je alles over de sociaal-maatschappelijke projecten van Feyenoord.