Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
cheque%20casper-1

Schitterende opbrengst voor Support Casper

De Benefietwedstrijd tussen Feyenoord en ADO Den Haag, die op woensdag 21 maart jl. werd gespeeld in De Kuip, heeft een schitterend totaalbedrag opgeleverd van maar liefst € 205.010,- voor de campagne ‘Support Casper’. Deze campagne is onderdeel van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker. Niet eerder werd bij een Benefietwedstrijd van Feyenoord zo’n hoog bedrag opgehaald.

Cheque
Algemeen directeur Jan de Jong overhandigde vrijdag in de Boardroom van De Kuip een cheque met hierop het prachtige bedrag aan Casper van Eijck. De clubarts van Feyenoord is het gezicht van de campagne Support Casper en al meer dan 25 jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC. Samen met zijn team zet hij zich in voor baanbrekend onderzoek naar betere behandelmethoden bij patiënten met alvleesklierkanker.

Casper van Eijck bedankt betrokkenen
‘Fantastisch’, luidde de eerste reactie van Van Eijck toen hij het bedrag zag dat op de cheque prijkte. ‘De Benefietwedstrijd was heel bijzonder, een heel sfeervolle avond en met ADO Den Haag hadden we een fantastische tegenstander. Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de betrokkenheid en getoonde inzet om dit mogelijk te maken.’

Bestemming bedrag
De strijd tegen alvleesklierkanker gaat uiteraard verder, vertelde de clubarts. ‘Zoals iedereen weet zijn we bezig met het ontwikkelen van virussen tegen kanker. In het Erasmus MC hebben we besloten nu ook over te gaan op de virusproductie zelf in het ziekenhuis. Dat betekent wel dat we moeten gaan verbouwen en daar gaat dit geld onder meer voor gebruikt worden.’

Totstandkoming opbrengst
Alle bezoekers van de Benefietwedstrijd op 21 maart droegen met hun komst een steentje bij aan de opbrengst. Verder kwam het bedrag tot stand dankzij onder meer een SMS-actie, de verkoop van speciale polsbandjes, de veiling van een aantal wedstrijdshirts na afloop en een inzamelingsactie van ADO Onder 12, dat diezelfde dag in De Kuip een voorwedstrijd speelde tegen de leeftijdgenoten van Feyenoord.