fey-gra-10

Samenvatting Feyenoord – De Graafschap

Feyenoord kon zaterdagavond voor de vierde achtereenvolgende keer drie punten bijschrijven in de Eredivisie. Eenvoudig ging het allerminst tegen De Graafschap, dat halverwege de wedstrijd op een 0-1 voorsprong stond. In de tweede helft rechtte de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst de rug en slaagde het erin de achterstand om te buigen, ook dankzij een sterke invalbeurt van Bilal Basaçikoglu. Hij gaf de assist bij de verlossende 2-1 van Eljero Elia, nadat Michiel Kramer tien minuten na rust al voor de gelijkmaker had gezorgd. Een eigen doelpunt van Thijs Bouma bracht de eindstand op 3-1. Dankzij de overwinning en het gelijkspel van AZ tegen FC Twente staat Feyenoord nu twee punten voor op de Alkmaarders.