Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
contract%20sam%20larsson-5

Sam Larsson voor vier jaar naar Feyenoord

Sam Larsson (24) is de komende vier jaar speler van Feyenoord. De club heeft met sc Heerenveen overeenstemming bereikt over een directe transfer van de Zweedse vleugelaanvaller.

Nadat Larsson maandagochtend de medische keuring doorstond, zette hij maandagmiddag in de Boardroom van De Kuip zijn handtekening onder het contract dat hem tot medio 2021 aan de club verbindt. De nieuwe aanwinst gaat bij Feyenoord spelen met rugnummer 11.

Technisch directeur Martin van Geel is blij met de komst van Larsson naar De Kuip. ‘Sam is een welkome versterking, die onze selectie compleet maakt. Met zijn komst zijn nu alle posities dubbel bezet binnen onze spelersgroep,’ zegt Van Geel. ‘Sam heeft specifieke kwaliteiten en is daardoor van toegevoegde waarde voor onze selectie. Hij is een ander type buitenspeler dan de buitenspelers die we al hadden. Dat biedt onze hoofdtrainer extra mogelijkheden.’

Larsson speelde de afgelopen drie seizoenen voor Heerenveen, dat hem in 2014 overnam van IFK Göteborg. In Friesland kwam de aanvaller tot 86 competitiewedstrijden, waarin hij 23 keer scoorde. Dit seizoen kwam hij nog niet in actie voor de Friezen.