Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
DSC03629

Saamhorigheid voorop tijdens buurtfeest Feyenoord Street League

Als winnaar van het eerste seizoen van de Feyenoord Street League heeft het team van FC Barca afgelopen zondag een buurtfeest gehouden in Rotterdam. Het buurtfeest was een van de prijzen die de ploeg overhield aan de eerste plaats in de straatvoetbalcompetitie, die vorig seizoen werd gelanceerd. Onderdeel van het middagprogramma, dat door de spelers van FC Barca zelf kon worden samengesteld, was een voetbaltoernooi, waarna de middag werd afgesloten met een barbecue.

Omdat de sociale cohesie in de wijk een belangrijke factor is in de Feyenoord Street League, is gekozen om het winnende team naast onder meer een ereronde in De Kuip ook een buurtfeest te geven. Doel van het feest is om niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders, vrienden en buurtgenoten een leuke dag te bezorgen. Om de saamhorigheid verder te vergroten mochten de spelers van FC Barca ieder vijf vriendjes meenemen, wat uiteindelijk resulteerde in een samenzijn van ongeveer vijftig feestgangers in de Rotterdamse Tarwewijk.

Feyenoord Soccer Schools-trainer Mike Obiku was een van de aanwezigen op het feestelijk aangeklede sportveldje in de wijk. De voormalig spits van Feyenoord verzorgde een exclusieve voetbaltraining, wat voor de deelnemers een optimale voorbereiding op het daaropvolgende toernooi betekende. Waar de dag regenachtig was begonnen kwam de zon  gedurende de partijspelen steeds meer tevoorschijn, wat de omstandigheden ideaal maakte voor de afsluitende barbecue.

Het tweede seizoen van de Feyenoord Street League gaat in oktober van start. De straatvoetbalcompetitie in Rotterdam is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke projecten van Feyenoord op www.feyenoord.nl/mvo