Rutten: ‘Wedstrijd zelf uit handen gegeven’

Hoewel 2-2 volgens Fred Rutten een juiste afspiegeling was van de verhoudingen op het veld, kon de trainer niet tevreden zijn over het gelijkspel van Feyenoord in Tilburg. ‘We hebben de wedstrijd vandaag zelf uit handen gegeven’, zei Rutten na afloop. ‘Pas nadat we op achterstand kwamen, heb ik het Feyenoord gezien dat ik graag zie. Toen maakten we de gelijkmaker en kregen we nog kansen op de overwinning.’

Dat Feyenoord niet in het eigen spel kwam, was volgens Rutten deels de verdienste van de tegenstander. ‘Zij zetten goed druk en speelden prima positiespel’, zei hij over de thuisploeg. Tegelijkertijd gaf Feyenoord te makkelijk de doelpunten weg. ‘Wij moeten van de eerste tot de laatste minuten geconcentreerd zijn. Dat bleek bij de tegendoelpunten, want toen was de concentratie weg.’

Kritisch was Rutten na afloop op zijn voorhoede, die met name in de eerste helft niet goed in de wedstrijd zat. ‘Aan de andere kant weten we dat sommige jongens de kwaliteiten hebben om uit het niets een doelpunt te maken.’

Door het gelijkspel tegen Willem II loopt de achterstand op Ajax op tot acht punten. Daarmee is volgens Rutten de tweede plaats zo goed als uit het zicht. ‘Normaal is het al moeilijk om vier punten goed te maken in vier wedstrijden’, besloot hij.