Rutten: ‘Verdiende overwinning’

Hoewel Fred Rutten zaterdagavond vanaf de bank zag dat het voetbal van zijn ploeg na rust niet erg overtuigend was, had hij ook bij een 2-1 stand geen moment het idee dat Feyenoord nog in problemen zou komen tegen Heracles. ‘De tweede helft was wat vlak van onze kant’, erkende de trainer kort na afloop van de wedstrijd. ‘Het voetbal van ons was niet zo sprankelend als in de wedstrijden hiervoor. Toch had ik niet het gevoel dat Heracles in de eindfase nog een doelpunt zou maken.’

Het probleem in de tweede helft was volgens Rutten dat Feyenoord de afstanden op het veld te groot liet worden. ‘Wat we de eerste helft vrij goed deden was het druk zetten, waardoor de middenvelders in een kleinere ruimte speelden. Na rust werd de afstand tussen de laatste linie en het middenveld te groot. De strafschop tegen was een wake-up call. Daarna kwamen we weer terug en hadden we meer doelpunten moeten maken.’

Rutten was voor die tijd juist tevreden geweest over het spel van zijn ploeg in de eerste helft. ‘Als we bij rust met 3-0 voor hadden gestaan, was dat normaal geweest. We hadden een grotere uitslag kunnen neerzetten, maar in de fase waarin wij zitten zijn de drie punten het belangrijkst. Al met al was dit een verdiende overwinning.’

Joris Mathijsen viel zaterdag kort na rust uit met kuitklachten. Rutten verwacht dat de verdediger om die reden aanstaande donderdag niet inzetbaar is in de uitwedstrijd tegen HNK Rijeka in de Europa League.