groningen-fey-6

Rutten niet tevreden met gelijkspel

In zijn nabeschouwing op het uitduel met FC Groningen (1-1) noemde Fred Rutten zondag het moment kort voor het einde van de eerste helft cruciaal voor het verdere verloop van de wedstrijd. De coach doelde daarmee op de benutte vrije trap van Tjaronn Chery, waarmee hij zijn ploeg op slag van rust naast Feyenoord zette. ‘Voor ons kwam die goal natuurlijk op een heel vervelend moment’, sprak Rutten, die zijn vraagtekens plaatste bij de beslissing van scheidsrechter Dennis Higler om een vrije trap toe te kennen.

‘Dat we in plaats van een 0-1 voorsprong met 1-1 de rust in gingen, was voor ons een dreun’, vervolgde Rutten, die na afloop moest toegeven dat de thuisploeg ook in een eerder stadium al had kunnen scoren. ‘Al waren de kansen die Groningen kreeg vooral het gevolg van foutjes van onze kant, zoals de te korte terugspeelbal van Miquel.’

Na de gelijkmaker van de noorderlingen zag Rutten in de tweede helft een voetbalgevecht losbarsten in de Euroborg, met kansen over en weer. ‘We gingen vol voor de drie punten, maar ook Groningen kreeg kansen op de winst. Daardoor kan ik uiteindelijk leven met dit gelijkspel, al ben ik er niet tevreden over. Met een overwinning hadden we het onszelf een stuk makkelijker kunnen maken in de strijd om plek drie. Dat hebben we verzuimd.’

Rutten moest in de slotfase Joris Mathijsen naar de kant halen. Volgens de coach had hij na een beuk in zijn rug teveel last om door te spelen. Over de rode kaart die zijn vervanger Khalid Boulahrouz in de slotminuten kreeg, kon Rutten nog niet oordelen. ‘Ik moet de beelden nog terugzien om te kijken wat er precies is gebeurd’, besloot hij.