Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
persconf%20rutten

Rutten: ‘Mooie loting met perspectief’

Fred Rutten sprak vrijdag kort nadat alle poules voor de groepsfase van de Europa League bekend waren geworden van een mooie loting voor Feyenoord. ‘Elke tegenstander is lastig, maar we spelen tegen mooie clubs, terwijl het meevalt hoe ver we moeten reizen. Dat laatste is in het voordeel vanwege het ritme van spelen op donderdag en zondag. Ik zie zeker perspectief.’

Met Sevilla treft Feyenoord de winnaar van de Europa League van afgelopen seizoen. ‘In Sevilla kan het letterlijk en figuurlijk heet zijn’, zei de trainer. ‘Sevilla heeft gewoon een heel goed elftal. Standard Luik is met name in eigen huis sterk, al is die ploeg in de zomer een paar belangrijke spelers kwijtgeraakt. HNK Rijeka is het minst bekend bij ons, al weet ik wel dat die ploeg een goede spits heeft.’

Lees hieronder meer over de tegenstanders van Feyenoord in Poule G van de Europa League.

Sevilla FC
Sevilla is de winnaar van de Europa League van afgelopen seizoen. De ploeg was in de finale na strafschoppen te sterk voor Benfica. In het afgelopen seizoen werd de ploeg uit Zuid-Spanje vijfde in de Primera Division. Hierdoor plaatste Sevilla zich direct voor de groepsfase van de Europa League. De Spaanse ploeg raakte in de zomerse transferperiode een aantal belangrijke krachten kwijt. Een van de dragende spelers was Ivan Rakitic, die naar FC Barcelona vertrok. Gerard Deulofeu bewandelde deze zomer de omgekeerde weg. De aanvaller, die vorig seizoen nog uitkwam voor Everton FC, wordt voor een jaar gehuurd van Barcelona. Voor de ontmoetingen met de Spanjaarden moet tevens rekening worden gehouden met aanvallers Carlos Bacca en Kevin Gameiro. Vorige seizoen scoorden zij samen 29 doelpunten in de Primera Division.

Standard Luik
Vorige seizoen werd Standard Luik tweede in de Belgische competitie, wat leidde tot plaatsing voor de derde kwalificatieronde van de Champions League. Tijdens de loting hierviir werd de ploeg gekoppeld aan Panathinaikos. Over twee wedstrijden werd er met 2-1 gewonnen door de Belgen, waarmee zij zich plaatsten voor de play-offs van het miljoenenbal. Dat bleek ook het eindstation in de Champions League, want  Zenit Sint-Peterburg was over twee duels te sterk voor de ploeg uit Luik. Aan de kant van Standard is middenvelder Mujangi Bia een speler die in de gaten gehouden moet worden. Dit seizoen wist hij al drie keer het net te vinden in drie wedstrijden in de Belgische competitie. Ook is doelman Eiji Kawashima een opvallende speler, die nog uitkwam voor Japan op het afgelopen WK in Brazilië.

HNK Rijeka
HNK Rijeka eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de competitie van Kroatië, met elf punten achterstand op de uiteindelijke kampioen Dinamo Zagreb. Momenteel staat de club na zes wedstrijden op een tweede plaats, met een punt achterstand op de regerend kampioen. DNK Rijeka heeft drie voorrondes moeten doorstaan om uiteindelijk de groepsfase te bereiken. Daarin moest de ploeg het achtereenvolgens opnemen tegen Ferencváros, Víkingur en FC Sheriff Tiraspol. Alle wedstrijden werden gewonnen, dankzij in totaal 16 doelpunten voor en slechts twee tegen. Een belangrijke speler aan de zijde van Rijeka is de 23-jarige aanvaller Andrej Kramaric, die in de Kroatische competitie al negen keer scoorde in vijf wedstrijden en bovendien twee goals maakte in de Europa League voorrondes. Vorig seizoen werd Kramaric met 18 treffers tweede op de topscorerslijst in Kroatië. Kramaric is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen bij Rijeka, nadat hij overkwam van Dinamo Zagreb. HNK Rijeka speelt haar thuiswedstrijden in het Kantrida Stadion in Rijeka, waar ruim tienduizend supporters in kunnen.