Rutten: ‘Het was een goede week voor ons’

Feyenoord boekte zondagmiddag in De Kuip de derde overwinning op rij. Nadat in de afgelopen week Go Ahead Eagles en Standard Luik al werden verslagen, besloot Feyenoord een belangrijke week met een overtuigende zege op FC Groningen. ‘Het was een goede week voor ons’, concludeerde trainer Fred Rutten zondagmiddag na afloop van die wedstrijd. ‘Ik zie veel progressie in het team.’

Rutten was met name te spreken over de gretigheid die Feyenoord bij de eerste thuiszege in de Eredivisie negentig minuten lang liet zien. ‘Het meest positieve van deze wedstrijd is in mijn ogen dat we ook na de 2-0 nog op jacht zijn gegaan naar meer goals. Uiteindelijk hadden we misschien nog meer doelpunten moeten maken dan we vandaag hebben gedaan.’

Daarmee doelde de trainer niet alleen op de slotfase, maar ook op de eerste helft. Ondanks een groot overwicht ging Feyenoord namelijk rusten met een minimale voorsprong van 1-0. ‘We hebben Groningen goed onder druk gezet en maakten het die ploeg moeilijk, maar het had tenminste 2-0 moeten staan. Na rust hielp de rode kaart bij Groningen ons natuurlijk om de score uit te breiden tot een mooie uitslag.’