rutten-01

Rutten: ‘Gevoel dat we konden winnen’

Fred Rutten heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het resultaat van zijn ploeg, donderdagavond in de heenwedstrijd tegen Zorya Luhansk. Enerzijds was de trainer niet ontevreden met de uitslag van 1-1, met name dankzij het uitdoelpunt dat in Europees verband van grote waarde kan zijn. Aan de andere kant had Rutten ook gezien hoe Feyenoord in de slotfase enkele uitgelezen mogelijkheden op de overwinning liet liggen. ‘Ik had echt het gevoel dat we hier hadden kunnen winnen’, sprak hij na afloop in het Valeri Lobanovskyi Stadion in Kiev. ‘Van de kansen die wij in de laatste minuten van de wedstrijd hebben gekregen, had er minimaal één in gemoeten.’

Bovendien, zo had ook Rutten gezien, was Feyenoord in de tweede helft van het Europese duel een paar keer goed weggekomen, omdat ook Zorya Luhansk ondanks goede doelkansen het doel niet meer wist te vinden. ‘We hebben de tegenstander vooraf goed geanalyseerd en daaruit bleek dat zij de counter uitstekend beheersen. Dat hebben we ook vanavond kunnen zien. Het is zeker niet zo dat we Zorya hebben onderschat.’

In de tweede helft zag Rutten, net als de voorbije weken, dat er in voetballend opzicht nog veel winst te behalen is voor zijn ploeg. ‘We moeten vooral rustiger worden aan de bal’, zei de coach. ‘Dan komt er meer rust in de ploeg en zullen we makkelijker gaan voetballen. We hebben veel jonge spelers in de ploeg, die zijn volop in ontwikkeling. Juist daarom is het zo vaak mogelijk spelen van dit soort wedstrijden zo belangrijk. We willen dolgraag de groepsfase halen, dat is waar alles om draait.’