Rutten: ‘Europees gezien heel goed resultaat’

Feyenoord voldeed donderdag tegen HNK Rijeka vrijwel aan alle wensen van trainer Fred Rutten. De ploeg scoorde vroeg, werkte hard, speelde de eerste helft goed voetbal en kreeg geen doelpunt tegen. Dat leverde uiteindelijk een 2-0 overwinning op. ‘Europees gezien is dit een heel goed resultaat’, concludeerde Rutten kort na afloop van de wedstrijd.

Beide doelpunten in de wedstrijd vielen voor rust. Dat was niet voor niets, want Feyenoord was in de eerste helft veel sterker dan de bezoekers uit Rijeka. ‘Het was een prima eerste helft qua voetbal, beleving en amusementswaarde’, zei Rutten. ‘De tweede helft van ons was minder. We konden moeilijker de vrije man vinden en hadden niet de rust in ons spel die we de eerste helft wel hadden. Rijeka kreeg nog wat kansen, maar gelukkig hebben wij onze Kenneth’, verwees hij naar de sterk keepende Vermeer.

Elvis Manu en Luke Wilkshire vielen donderdag voortijdig uit wegens blessures. Manu had last van kramp, terwijl Wilkshire hamstringklachten had. ‘Ik verwacht dat Elvis er aanstaande zondag tegen Vitesse gewoon weer bij is’, zei Rutten. ‘Wilkshire zal dat waarschijnlijk niet zijn, al is het moeilijk om nu al een juiste diagnose te stellen.’