go%20ahead-fey5

Rutten: ‘De ommekeer gaat komen’

De uitschakeling in het bekertoernooi door Go Ahead Eagles was voor Feyenoord een nieuwe domper, nadat de ploeg een matige start in de competitie beleefde. De teleurstelling was na afloop van de 2-0 nederlaag in Deventer logischerwijs groot bij trainer Fred Rutten. ‘De beker is heel belangrijk voor Feyenoord, dus dit is een mokerslag’, zei hij in de catacomben van stadion de Adelaarshorst. ‘Maar we moeten niet moedeloos worden. De ommekeer gaat komen, dat vertrouwen heb ik.’

Dat vertrouwen baseert Rutten op het spel van Feyenoord en de kansen die de ploeg creëert. ‘We moeten alleen de kansen gaan afmaken’, vertelde de trainer. ‘Vandaag hebben we bijvoorbeeld in de slotfase een kans of vier gecreëerd. Je kunt er moedeloos van worden als die er dan niet in gaan, maar dat moeten we niet doen.’

De eerste helft was het aantal kansen dat Feyenoord creëerde beperkt, zag Rutten. ‘Hoewel het tempo hoger had gekund, speelden we goed tot aan het zestienmetergebied. We creëerden bijna niets. Bovendien was de vroege tegengoal een domper. Na rust hebben we opportunistisch gewisseld en lag het tempo hoger, maar maakten we de kansen niet af.’

‘Het vertrouwen is niet weg’, besloot Rutten. ‘We moeten dit resultaat wegstoppen en zaterdag weer naar Deventer. We gaan er alles aan doen om het team weer klaar te stomen voor de volgende wedstrijd.’