Feyenoord 1

Stadsderby blijft onbeslist in De Kuip

Feyenoord moet genoegen nemen met een punt tegen Sparta Rotterdam. De voorsprong hield in de tweede helft geen stand: 1-1. Het team van Dick Advocaat laat daarmee twee punten liggen in eigen huis.

De eerste helft leverde niet het spektakel op dat wordt verwacht bij een stadsderby. Kansen waren schaars, tot de slotminuten aanbraken. De beste was voor Ridgeciano Haps. Feyenoord combineerde goed en de bal belandde aan de linkerkant van het veld. Haps passeerde met een knappe voetbeweging Spartaan Jeffry Fortes en haalde uit met rechts: 1-0.

De voorsprong was van korte duur, want Sparta Rotterdam maakte acht minuten na rust al de gelijkmaker vanaf elf meter. Kevin Blom floot voor een vrije trap maar na ingrijpen van de VAR legde de scheidsrechter de bal toch op de stip. Lennart Thy benutte deze kans en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte.

Het tegendoelpunt leidde een minder goede fase in van Feyenoord. Ruim tien minuten na de gelijkmaker kreeg het team een volgende domper te verwerken toen Leroy Fer geblesseerd uitviel. Hij greep in een sprintduel naar zijn bovenbeen en gaf direct aan niet verder te kunnen spelen.

Op een schietkans van João Teixeira na lukte het Feyenoord niet om het doelman Benjamin van Leer nog lastig te maken in de slotfase en daardoor liet de ploeg als lijstaanvoerder van de Eredivisie punten liggen in De Kuip.

Feyenoord moet zich nu opmaken voor de start van het Europese seizoen. De ploeg reist komende week af richting Kroatië om het donderdag op te nemen tegen Dinamo Zagreb. Drie dagen later staat alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. In Waalwijk is RKC in de zesde speelronde van de Eredivisie de tegenstander.