Fanshop
Fanshop
Dirk%20Kuyt%20Testimonial-05

Rotterdamse onderscheidingen voor Kuyt bij afscheid

Dirk Kuyt vertrok zondagmiddag zeker niet met lege handen van het veld, na afloop van zijn afscheidswedstrijd. De Katwijker kreeg na afloop van de Dirk Kuyt Testimonial twee Rotterdamse onderscheidingen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Na de erewedstrijd kreeg Kuyt de Faas Wilkes Sportprijs als oeuvreprijs, vanwege zijn grote verdiensten voor de Nederlandse voetbalsport en voor Feyenoord en Rotterdam in het bijzonder. Deze prijs voor sportmensen bestaat uit een passe-partout met een zeefdruk van Faas Wilkes (1923-2006), een van de beroemdste voetballers uit Rotterdam.

Burgemeester Aboutaleb roemde Kuyt niet alleen als sportkampioen, maar ook als rolmodel en sociaal betrokken mens. Al sinds 2005 helpt de Dirk Kuyt Foundation kinderen en volwassenen met een fysieke of geestelijke beperking te sporten, via allerlei evenementen.

Vanwege zijn maatschappelijke inzet mocht Kuyt ook de Wolfert van Borselenpenning in ontvangst nemen. Met deze zilveren penning en bijbehorende draagspeld eert Rotterdam mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld voor de gemeenschap. De voorzijde toont het ridderzegel van de edelman die Rotterdam in 1299 de eerste stadsrechten verleende. De achterzijde bevat de uitreikingsdatum en een persoonlijke inscriptie. Op de penning van Kuyt staat een uitspraak van hemzelf: ‘Mooi om de wereld te laten zien wat mogelijk is.’