Fanshop
Fanshop
gouden%20mossel-1

Rotterdamse onderscheiding voor Dirk Kuyt

Dirk Kuyt is winnaar van de ‘Gouden Mossel’, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die veel voor de stad Rotterdam heeft betekend.

Kuyt nam zijn prijs woensdagmiddag persoonlijk in ontvangst tijdens een drukbezochte receptie op een partyschip dat lag aangemeerd voor brasserie Kaat Mossel.

Feyenoords aanvoerder ontving zijn prijs niet alleen voor zijn prestaties op het veld, maar tevens voor zijn werk met de Dirk Kuyt Foundation, die deze week elf jaar bestaat. Om die reden werden naast Kuyt zelf ook twee vrijwilligers van zijn Foundation in het zonnetje gezet.

Kuyt treedt met zijn onderscheiding in de voetsporen van diverse prominente Feyenoorders. Eerdere winnaars van de onderscheiding waren onder meer Gerard Meijer, Giovanni van Bronckhorst, Mario Been, Bert van Marwijk, Coen Moulijn en Fred Blankemeijer. De prijs ging daarnaast regelmatig naar bekende personen buiten de sport, zoals André van Duin, Ivo Opstelten en Richard Groenendijk, de winnaar van 2015.

‘Ik ben heel trots om in dit rijtje te mogen staan,’ zei Kuyt bij de uitreiking van de prijs. ‘Het is een mooie waardering, ook voor de mensen van mijn Foundation. Alleen samen, als één team, kun je dingen bereiken. Daarvoor wil ik iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan de Foundation, waaronder ook de bedrijven die de Foundation de afgelopen jaren hebben ondersteund.’