Fanshop
Fanshop
v%20persie%20tournooi-1

Robin van Persie inspireert jeugd op eigen internationaal toernooi

Manchester City, Chelsea, Borussia Dortmund, Feyenoord, Anderlecht en Tottenham Hotspur. Zomaar een greep uit een aantal topclubs dat zaterdag met één of twee jeugdteams vertegenwoordigd was op het Robin van Persie International Tournament in Maassluis. De voormalig Feyenoorder en huidig speler van Manchester United was zelf ook aanwezig op het sportcomplex van amateurvereniging VDL, waar het voor iedere voetballiefhebber genieten geblazen was.

Dat de 31-jarige aanvaller reikhalzend had uitgekeken naar de start van het naar hem vernoemde toernooi, bleek wel uit een Twitterbericht dat hij zaterdagochtend met zijn dik zeven miljoen volgers deelde. ‘It’s showtimeeee!!!’, zo luidde de tekst op zijn officiële account, met daarbij een foto waarop te zien is hoe Van Persie juichend poseert met een team van Feyenoord Academy. Zo zorgde hij ervoor dat de dag voor de jonge Feyenoorders niet meer kapot kon, nog voor er een bal was getrapt.

Vanaf tien uur ’s ochtends was het daadwerkelijk showtime, toen op verschillende velden op het complex werd afgetrapt. Even daarvoor was het toernooi, dat eens in de twee jaar wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Feyenoord Academy, officieel geopend door Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde. Aan het toernooi namen in totaal twintig teams deel (verdeeld over twee competities, Onder 9 en Onder 10).

De groepsfoto met de topspits van Manchester United en het Nederlands elftal bleek op de voetballertjes van Feyenoord Onder 9 (F1) een inspirerende uitwerking te hebben gehad, want zij plaatsten zich ongeslagen en zonder tegendoelpunt voor de finale. De eindstrijd tegen de leeftijdgenoten van KRC Genk mondde uit in een ware kraker (2-2), die na strafschoppen een Rotterdamse zege opleverde. Zodoende volgde aan het einde van de dag opnieuw een foto van de pupillen met hun grote voorbeeld, alleen deze keer met ook een enorme prijzenbeker erbij.

Ook Feyenoord Onder 10 kende een uitstekende poulefase, met 5-0 zeges op Tottenham Hotspur en South African All Stars. In de halve finale ging de ploeg echter ongelukkig na strafschoppen ten onder tegen PSV. Wel werd de strijd om de derde plaats vervolgens gewonnen (3-2 tegen Sporting Lissabon) en werd Mike Kleijn verkozen tot beste speler van het toernooi in de leeftijdscategorie O10.