Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Rini Coolen trainer Feyenoord Onder 21

Rini Coolen is de nieuwe trainer van Feyenoord Onder 21. De 53-jarige geboren Arnhemmer zal in de nieuwe competitie van de KNVB de beloften gaan leiden. Coolen tekent een contract bij Feyenoord tot medio 2022.

Technisch directeur Frank Arnesen is erg content met de komst van Coolen. ‘Met Rini halen we een zeer gelouterde trainer in huis, die veel ervaring heeft met zowel de jeugd als de wat oudere spelers. Daardoor is hij de perfecte kandidaat voor het beloftenelftal in de Onder 21-competitie: hij moet de brug tussen Feyenoord Academy en Feyenoord 1 nog steviger gaan maken. In Onder 21 moeten onze toekomstige topvoetballers worden klaargestoomd voor het echte werk.’

Onder 21 is een nieuwe competitie van de KNVB die in het najaar van start gaat. Het format maakt onderdeel uit van de zogenaamde voetbalpiramide. Door de komst van de Onder 21-competitie komt Feyenoord Onder 19 te vervallen; Onder 18 is vanaf komend seizoen het hoogste jeugdteam. Daarin zullen de oudste jeugdspelers van Feyenoord Academy actief zijn.

‘Ik ben erg blij dat ik bij Feyenoord aan de slag ga en kijk ernaar uit om in juli met de staf en spelersgroep de eerste stappen te zetten,’ aldus Coolen. ‘De nieuwe Onder 21-competitie, waarin we als doelstelling zowel winnen als opleiden hebben, zie ik als een geweldige uitdaging.’

Coolen, die als speler actief was voor onder meer Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en AZ, begon zijn trainersloopbaan een kwart eeuw geleden in Almelo. Als hoofdtrainer werkte hij onder andere voor FC Twente, RBC Roosendaal en het Australische Adelaide United.

De afgelopen twee seizoenen was Coolen in dienst bij het Noorse Rosenborg BK. Daar was hij verantwoordelijk voor de jeugdopleiding. Ook was hij in 2018 interim-hoofdtrainer bij de Noorse club. Hij loodste Rosenborg in die hoedanigheid naar zowel de landstitel als de bekerwinst.