Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20170620_karsdorp_visual

Rick Karsdorp van Feyenoord naar AS Roma

Rick Karsdorp vertrekt bij Feyenoord. De landskampioen heeft overeenstemming bereikt met AS Roma over een transfer van de 22-jarige vleugelverdediger, die per 1 juli aanstaande de overstap maakt naar de topclub uit de Serie A. Karsdorp, die in De Kuip nog een verbintenis had tot medio 2021, tekent in Italië een contract voor vijf jaar.

Met de transfer komt er voor Karsdorp een einde aan een tijdperk bij de club waar hij opgroeide. Als E-pupil kwam hij binnen op Varkenoord, waarna hij in 2014 zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal van Feyenoord. In het daaropvolgende voetbaljaar groeide hij onder hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst uit tot vaste waarde als rechtervleugelverdediger.

Na drie jaar in Feyenoord 1 staat de teller op 101 officiële wedstrijden, waarin hij eenmaal trefzeker was. Karsdorp vertrekt uit De Kuip met een landstitel (2017) en een KNVB Beker (2016) achter zijn naam, terwijl hij de afgelopen jaren tevens uitgroeide tot international. Tot dusver speelde hij drie interlands voor het Nederlands elftal.

Technisch directeur Martin van Geel: ‘Rick heeft het uitstekend gedaan bij Feyenoord. Hij heeft zich als zelf opgeleide speler ontwikkeld tot een vaste waarde in het eerste elftal en een belangrijke rol vervuld in het winnen van de beker en de landstitel. Bovendien heeft die ontwikkeling hem gemaakt tot Oranje-international.’

Voor Feyenoord betekent het vertrek van Karsdorp de grootste uitgaande transfer uit de clubhistorie. Tot dusver was dit de transfer van Jordy Clasie naar Southampton in 2015. ‘We verliezen met Rick een goede speler, maar dit is een deal waar wij ons in kunnen vinden’, vervolgt Van Geel. ‘Voor Rick is het mooi om zijn carrière te vervolgen bij een mooie club in een topcompetitie als de Serie A en we wensen hem daar veel succes.’