Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
karsdorp-magazine

Rick Karsdorp in nieuwe Feyenoord Magazine

Het is nog maar iets meer dan twee jaar geleden dat Rick Karsdorp er grote twijfels bij had om als rechtsback te gaan spelen. Inmiddels is hij op die positie uitgegroeid tot international, met dank ook aan zijn vader Fred. In de nieuwe editie van Feyenoord Magazine, die een dezer dagen op de mat valt bij alle Legioen-leden, komen vader en zoon samen aan het woord.

‘Ik ga dat echt niet doen, pa.’ Fred Karsdorp kan zich de letterlijke woorden van zijn zoon nog zo voor de geest halen. Het was begin januari 2015 en Rick had zojuist van Feyenoord-trainer Fred Rutten te horen gekregen dat hij zich moest gaan richten op de rechtsbackpositie.

In paniek belde hij vanuit het trainingskamp in Dubai direct zijn vader. Hij, Rick Karsdorp, die bijna zijn hele leven speelde met nummer tien op zijn rug en het seizoen ervoor op die positie zelfs tot beste A-junior van Nederland werd uitgeroepen, moest híj rechtsback gaan spelen? Wat dacht die Rutten wel niet? Was hij niet compleet door de mand gevallen toen hij op 23 oktober 2014 op die positie twee keer in de fout ging, waardoor HNK Rijeka met 3-1 won? Had hij daarna niet huilend in de Kroatische kleedkamer gezeten?

Fred Karsdorp bedaarde zijn zoon. Overtuigde hem ervan dat Rutten het best wel eens goed zou kunnen inzien. Zijn zaakwaarnemer deed hetzelfde. Rutten gaf het laatste zetje, door nogmaals uit te leggen dat Rick het met zijn aanvallende kwaliteiten heel ver zou kunnen schoppen als rechtsback. ‘Ha, en moet je nu eens zien! Rechtsback in Oranje, wie had dat twee jaar geleden kunnen denken?,’ schatert Fred, wijzend naar de muur van zijn kantoor.

Daar hangen ze ingelijst naast elkaar. De shirts van Feyenoord en het Nederlands elftal, nummer twee op de rug. Het nummer van een rechtsback. Rick Karsdorp lacht om de reactie zijn vader. ‘Tja, uiteindelijk hebben ze me toch zo gek gekregen,’ zegt hij met een ondeugend lachje. ‘Sinds dat trainingskamp in Dubai heb ik bijna alles gespeeld. Bijna twee jaar later draag ik nummer twee bij Feyenoord en bij Oranje. Dat het shirt van mijn debuut in het Nederlands elftal bij mijn vader hangt, is voor mij logisch. Hij is de belangrijkste persoon in mijn leven. Het is een voor een groot deel zijn verdienste dat ik dit heb bereikt.’

Lees de volledige reportage over Rick Karsdorp in het nieuwe Feyenoord Magazine. Het officiële clubmagazine, waarin ook uitgebreid vooruit wordt geblikt op de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Manchester United, valt een dezer dagen op de mat bij alle leden van Het Legioen. Feyenoord Magazine is ook los verkrijgbaar in de Feyenoord Fanshop en de Feyenoord Fanshop Online. Ook elf keer per jaar Feyenoord Magazine ontvangen? Sluit je dan aan bij Het Legioen via www.hetlegioen.nl.