O18BrabUnited2

Remise voor Feyenoord Onder 19, ruime zege Onder 17

Feyenoord Onder 19 heeft vrijdagavond genoegen moeten nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Sparta Rotterdam Onder 19. De ploeg van trainer Damien Hertog had het meest recht op een doelpunt, maar schoot niet met scherp. Feyenoord Onder 17 deed dat een dag later wel tegen de stadgenoot. In eigen huis werd met maar liefst 6-1 gewonnen van de Kasteelclub.

Doelpuntloze derby tussen Sparta en Feyenoord Onder 19

Sparta Rotterdam en Feyenoord Onder 19 zijn er vrijdagavond niet in geslaagd om te scoren. Van beide Rotterdamse ploegen kregen de bezoekers de beste kansen. ‘We misten het heilige vuur om de wedstrijd te beslissen,’ aldus Feyenoord-coach Damien Hertog.

In de eerste helft bleek al snel dat het spel vooral door de Feyenoorders moest worden gemaakt. Hertog: ‘Het leek erop alsof Sparta niet wilde. Daartegenover stond dat wij niet konden.’ Toch kreeg Feyenoord een aantal mogelijkheden. Afstandsschoten van Jordy Wehrmann en Bart Sinteur misten precisie, terwijl ook Cheick Touré en Sergi Roeleveld (volley) niet met scherp schoten.

‘Ik vond dat we gecontroleerd speelden, maar helaas bleven doelpunten uit,’ vertelde Hertog, die zijn ploeg in de eerste seizoenshelft een goede ontwikkeling zag doormaken: ‘Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden. Na een sterke start hadden we een heel slechte serie, maar daarna zijn we weer zeven wedstrijden ongeslagen gebleven tegen de sterkste ploegen uit deze competitie. Er zit duidelijk groei in het elftal en ook de spelers individueel ontwikkelen zich goed.’

Sparta Onder 19 - Feyenoord Onder 19 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 19: Bijlow; Bijl, Zwartjens, Knoester (60’ Roeleveld), Malacia; Wehrmann (45’ Butter), Smulder (65’ Guezen), Sinteur; Vente (45’ Van der Wilden), Touré (80’ Anez) en Hansson.

Feyenoord Onder 18 te sterk voor Brabant United
Feyenoord Onder 18 heeft zaterdagmiddag de eerste seizoenshelft met een overwinning afgesloten. Op Varkenoord werd Brabant United Onder 19 met 2-0 verslagen. Ondanks de zege bleven de Rotterdammers steken op een vijfde plaats, één plek te laag voor een ticket in de Eerste Divisie Hoog na de winterstop. ‘Zonde, maar ik ben wel blij dat we weer in een goed ritme zitten met twee overwinningen achter elkaar,’ reageerde trainer Jan Gösgens.

In het begin van de wedstrijd was het voor Feyenoord zoeken naar een oplossing voor de 5-3-2-speelwijze van de bezoekers. ‘We zijn het niet gewend om te spelen tegen ploegen die deze tactiek hanteren, maar hoe langer de wedstrijd vorderde, hoe beter we er een antwoord op hadden,’ aldus Gösgens. Feyenoord kreeg kansen en kwam in de 33ste minuut ietwat gelukkig op voorsprong. De keeper van Brabant United blunderde door een afstandschot van Robin Polley onder zich door te laten.

Feyenoord bleef ook na rust de betere ploeg en beloonde zichzelf een kwartier voor tijd met de beslissende tweede treffer. Na een goede steekpass van Salih Anez dribbelde Sergi Roeleveld door de Brabantse verdediging. Zijn voorzet was vervolgens op maat voor Mohamed Choukoud: 2-0. ‘Op basis van de gehele wedstrijd een verdiende overwinning,’ oordeelde Gösgens.

Feyenoord Onder 18 komt op 7 januari weer in actie in een oefenduel met het Belgische Lokeren. Een dag later vertrekt Gösgens met een groep spelers van Onder 19 en Onder 18 voor een week naar Orlando, om daar drie wedstrijden te gaan spelen tegen Verenigde Staten Onder 17, Montverde Academy en het Braziliaanse Flamengo.

Feyenoord Onder 18 - Brabant United Onder 19 2-0
33’ 1-0 Robin Polley
75’ 2-0 Mohamed Choukoud

Opstelling Feyenoord Onder 18: Beukers, Van Wetten (70’ Blesgraaf), Van den Ende, Van Mullem, De Sterke; Buitenhek, Guezen (75’ Kubilinskas), Choukoud; Anez (80’ Elmensdorp), Polley (70’ Barberoglu) en Roeleveld (80’ Vicario).

Feyenoord Onder 17 heer en meester tegen Sparta
Onder 17 heeft zaterdagmiddag met overmacht gewonnen van Sparta Rotterdam. Het elftal van trainer Cor Adriaanse, waarin Rodney Huijgen uitblonk, zegevierde met maar liefst 6-1. ‘Ik heb bij vlagen erg goed voetbal gezien vandaag,’ sprak trainer Adriaanse na de wedstrijd.

De overwinning van de thuisploeg uit Rotterdam-Zuid was dik verdiend. In het eerste deel opende Joshua Zirkzee de score met zijn hoofd, nadat een hoekschop van Marouan Azarkan bij hem terecht was gekomen. Tien minuten later was het opnieuw raak: een afvallende bal werd door Rodney Huijgen overtuigend binnengeschoten: 2-0. Nog voor de pauze breidde Achraf el Bouchataoui, op aangeven van Huijgen, de voorsprong verder uit.

Dennis Wielders Photography

Na de pauze veranderde er weinig: via Marouan Azarkan en Orkun Kökcü liep Feyenoord nog verder weg bij Sparta, dat zo'n tien minuten voor tijd wat terugdeed. Het slotakkoord was echter weer voor het elftal van Adriaanse. Huijgen behield het het overzicht na een diepe bal en bediende Benjamin Reemst. ‘We hebben de eerste seizoenhelft op deze manier goed afgesloten. Op 14 januari beginnen we echter weer op nul,’ aldus Adriaanse.

Feyenoord Onder 17 - Sparta Rotterdam Onder 17 6-1
10’ 1-0 Joshua Zirkzee
20’ 2-0 Rodney Huijgen
32’ 3-0 Achraf el Bouchataoui
41’ 4-0 Marouan Azarkan
66’ 5-0 Orkun Kökcü
72’ 5-1
74’ 6-1 Benjamin Reemst

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen, Geertruida, Lewis, Wong-Si-Kwie (40’ Loshi), Smeulers (62’ Fetahi); El Bouchataoui, Kökcü, Burger (62’ Reemst); Huijgen, Zirkzee en Azarkan (62’ Amadin).

Feyenoord Onder 16 zet Roda eenvoudig opzij
Feyenoord Onder 16 had weinig te duchten van Roda JC Kerkrade Onder 16. De ongeslagen ploeg van trainer Edwin de Graaf versloeg de puntloze hekkensluiter op Varkenoord met ruime cijfers: 4-0.

Vanaf de eerste minuut was het eenrichtingsverkeer, al was het niet zo dat Feyenoord de tegenstander constant bij de keel vast had. ‘We gaven wel gas, maakten ook drie goals voor rust, maar als we honderd procent scherp waren geweest, hadden we de dubbele cijfers aangetikt. En ik hoopte vooraf echt op een heel hoge score,’ aldus De Graaf.

In de tweede helft liepen de spelers van Feyenoord te veel met de bal, werd er te vaak voor eigen succes gegaan, waardoor de thuisploeg genoegen moest nemen met slechts één extra treffer. De Graaf: ‘Er zat vandaag meer in dan 4-0, maar al met al ben ik zeer tevreden met de eerste seizoenshelft. Negen zeges en drie gelijke spelen, dat is gewoon heel goed. Na de winterstop gaat het er pas echt om in de kampioenspoule. Dan zijn alle tegenstanders sterk. Een mooie uitdaging.’

Feyenoord Onder 16 - Roda JC Onder 16 4-0
23’ 1-0 Toshio Lake
24’ 2-0 Splinter de Mooij
38’ 3-0 Pepijn Doesburg
47’ 4-0 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Le Couvreur, Bogarde (52’ Rustveld), Den Haan; Gündüz, El Karbachi, De Mooij (48’ Yates); Summerville, Lake en Doesburg.

Duel Feyenoord Onder 15 in tweede helft gestaakt
De competitiewedstrijd tussen Sparta Rotterdam Onder 15 en Feyenoord Onder 15 is zaterdag in de 40ste minuut, bij een tussenstand van 2-4 in het voordeel van Feyenoord, gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. In 2017 wordt het restant van het duel gespeeld.

Feyenoord Onder 14 lijdt terechte nederlaag in Alkmaar
Feyenoord Onder 14 is er in Alkmaar niet in geslaagd af te rekenen met AZ Onder 14. Het elftal van trainer Daniel van der Meulen leed in de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft de eerste nederlaag. Ondanks de verliespartij sluit Onder 14  het jaar af als koploper. Na de winterstop beginnen de bovenste zes ploegen weer op nul.

Feyenoord ging weifelend van start. AZ profiteerde hier goed van, door na zo’n tien minuten spelen op voorsprong te komen. Toch volgde het antwoord van de Rotterdamse bezoekers snel: Mimeirhel Benita werd na een goede actie onderuit gehaald in het zestienmetergebied, waarna Saladin Oulad M’hand de toegekende strafschop goed binnenschoot (1-1).

AZ pakte niet veel later opnieuw de leiding en bouwde die voorsprong in de slotfase nog iets verder uit. ‘Terecht als je het mij vraagt, al had Denzel Owusu nog wel een goede kans op de 2-2,’ vertelde Van der Meulen, die in doelman Devin Remie zijn absolute uitblinker kende. ‘We waren vandaag niet bij de les. Dat kan een keer gebeuren, als we hier maar sterker van worden.’

AZ Alkmaar Onder 14 - Feyenoord Onder 14 3-1
12’ 1-0
20’ 1-1 Saladin Oulad M’hand (strafschop)