Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_1978

Recordaantal deelnemers Soccer Camps zomer!

Een recordaantal van ruim 700 kinderen van 6 t/m 16 jaar hebben in de maanden juli en augustus deelgenomen aan de negen volledig volgeboekte Feyenoord Soccer Camps op Varkenoord en op locatie. Via deze voetbalkampen kregen alle deelnemers de kans om zichzelf te ontwikkelen door op de Feyenoord-manier te trainen. Vorige week vrijdag kwam er bij v.v. Nieuwerkerk een eind aan deze drukke, maar succesvolle reeks voetbalactiviteiten.

Net als in de zomer van 2014 werd er - de dag na de Open Dag van Feyenoord - afgetrapt in Ouddorp bij v.v. WFB. Deelnemer Lucas Robijn nam precies een jaar eerder ook deel aan het voetbalkamp bij v.v. WFB. Destijds werd er een prachtige actiefoto van hem gemaakt, die tegenwoordig op de splinternieuwe Feyenoord Soccer Schools-bus staat afgebeeld. Vol trots poseerde Lucas deze zomer natuurlijk bij de bus.

In diezelfde week nog vond ook het tweede Feyenoord Soccer Camp plaats bij v.v. Pelikaan. De club uit Zwijndrecht stelde haar accommodatie voor de eerste keer beschikbaar om een Feyenoord Soccer Camp te organiseren, maar de animo was er niet minder om. In totaal nam er namelijk het maximum aantal kinderen van 64 deel.

FC ’s-Gravenzande, eveneens ‘debutant’, faciliteerde met een prachtig sportcomplex het derde voetbalkamp in de laatste week van juli. De club uit het Westland, waar ook jeugdteams van Oranje regelmatig hun wedstrijden afwerken, bood plaats voor in totaal 80 kinderen. Het was goed om te zien dat deelnemer Pim van der Hout hierbij aanwezig was. Een jaar eerder brak Pim bij een ongelukkige val zijn arm tijdens een Feyenoord Soccer Camp, maar hij wilde er deze zomer graag weer bij zijn!

De eerste twee weken van augustus stonden in het teken van in totaal vier voetbalkampen op Varkenoord, Feyenoords trainingscomplex. Tijdens het eerste voetbalkamp op Varkenoord verscheen prompt Colin Kazim-Richards op het trainingsveld. De Feyenoord-aanvaller kwam een kijkje nemen bij zijn neefje, die die dag meetrainde. De spits nam vervolgens ook uitgebreid de tijd voor foto’s en een praatje met alle jonge voetballers.

Tijdens de tweede middag van het driedaagse Soccer Camp op Varkenoord werden de trainingen stilgelegd voor een bezoek aan officiële perszaal van Feyenoord, voor een speciale kidspersconferentie met niemand minder dan kersverse aanwinst Eljero Elia, Jens Toornstra en Miquel Nelom. De beste vraag van Gwendolyn Horsten (of de spelers rituelen voor een wedstrijd hebben en zo ja, welke?) werd beloond met twee kaartjes voor Feyenoord - Vitesse!

De laatste week werd gestart in het Zeeuwse Zierikzee met een tweedaags Soccer Camp bij s.v. MZC’11 en werd afgesloten met een driedaags Soccer Camp bij v.v. Nieuwerkerk, met een recordaantal deelnemers van liefst 113  kinderen. Tijdens de certificaat-uitreiking van het laatste voetbalkamp werd hoofdtrainer Ben Wijnstekers – tot zijn eigen verbazing – in het zonnetje gezet voor zijn betrokkenheid bij alle voetbalkampen, trainingen en clinics, én zijn 60ste verjaardag.

‘We hebben een hele mooie zomerperiode achter de rug met negen Feyenoord Soccer Camps’, zei Wijnstekers. ‘Alle plaatsen bezet – geweldig! De animo blijft maar toenemen. Ik heb genoten van het enthousiasme van de deelnemers, maar ook van dat van de ouders, die vaak in grote getalen langs het veld bleven kijken naar de kinderen. Alle verenigingen waar wij deze zomer zijn geweest hadden fantastische trainingsfaciliteiten en was alles tot in de puntjes verzorgd, waardoor de organisatie van alle voetbalkampen vlekkeloos is verlopen. Hopelijk kunnen we volgend jaar nog meer jongens en meisjes de kans geven om op de Feyenoord-manier te trainen!’

Bekijk hier een overzicht van alle fotoalbums van de negen Feyenoord Soccer Camps.

Via deze weg willen wij alle deelnemers danken voor hun sportieve inzet en enthousiaste houding tijdens de trainingen, net als de (vrijwilligers/medewerkers van de) amateurclubs voor het mede mogelijk maken van alle trainingsdagen!

Inmiddels is de inschrijving van de eerstvolgende Feyenoord Soccer Camps alweer geopend. Deze voetbalkampen zullen plaatsvinden op Varkenoord. Kijk hier voor meer informatie en/of om direct in te schrijven.