Fanshop
Fanshop
20130909_talenttrainingen_newsdetail

Recordaantal deelnemers bij Talenttrainingen

Met maarliefst 152 deelnemers is afgelopen zondag een nieuwe serie Talenttrainingen van Feyenoord Soccer Schools van start gegaan. Tijdens de eerste trainingsdag van het seizoen 2013-2014 werd net als in de vorige trainingsmodule in twee sessies getraind. Verdeeld over vier verschillende trainingsgroepen, ingedeeld naar leeftijd en basisniveau, gingen de kinderen van start. Middels de Talenttrainingen krijgen zij de kans om tijdens de komende drie maanden op eigen niveau hun voetbalkwaliteiten te verbeteren.

Het aantal deelnemers dat zich ’s ochtends verzamelde op Varkenoord betekende een record sinds de start van de Talenttrainingen. Niet eerder kwamen er zoveel kinderen af op deze sportieve activiteit onder de rook van De Kuip. In de kantine van het sportcomplex werden de deelnemers voorzien van een gloednieuw, officieel kledingpakket van Puma, bestaande uit een rood-zwart tenue met rode kousen en een blauw-zwart trainingspak. Ook de jeugdige doelmannen, die onder leiding van voormalig keeperstrainer Pim Doesburg en Edwin van Zieteren een speciale keepersclass volgen, namen een compleet keepersoutfit in ontvangst.

Oud-Feyenoorder en Soccer Schools-trainer Ben Wijnstekers zag tot zijn genoegen een groot aantal jongens op het veld dat al jaren deelneemt aan de Talenttrainingen. ‘Een goed teken’, sprak de voormalig aanvoerder van Feyenoord. ‘Dat betekent dat ze het naar hun zin hebben en zich middels de trainingen verder willen doorontwikkelen. Aangevuld met de nieuwe spelers denk ik dat we weer een leuke en leergierige groep op het veld hebben staan.’ Wijnstekers vormt tijdens de zondag gestarte trainingsmodule samen met oud-Feyenoorders Mike Obike en Marchianno Schultz en Leen Boer (jeugdtrainer Feyenoord Academy) de trainersstaf.

De komende weken zal veel aandacht worden besteed aan technische aspecten als balcontrole in combinatie met pass- en trapoefeningen, maar ook aan het bewegen zonder bal. De trainingen van Feyenoord Soccer Schools staan onder auspiciën van Feyenoord Academy. Dat betekent dat de kinderen dezelfde trainingsmethode krijgen voorgeschoteld als die wordt gebruikt in de veelgeroemde en succesvolle jeugdopleiding van Feyenoord.