Feyenoord-ADO%20Den%20Haag-21

Reactie Toornstra na Feyenoord – ADO Den Haag

Jens Toornstra onderstreepte zondag nog maar eens dat hij in een blakende vorm verkeert. De aanvallende middenvelder was tegen ADO Den Haag verantwoordelijk voor de assist bij de 1-0 en de 2-0 en had zodoende een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 3-1 overwinning van Feyenoord.

En dus stond Toornstra na afloop van de wedstrijd met een lach voor de camera, al bleef hij ook kritisch. ‘We hadden veel eerder de derde goal moeten maken’, sprak de middenvelder, die in plaats daarvan ADO kort voor tijd terug zag komen tot 2-1. ‘Deze wedstrijd had nooit meer spannend mogen worden, daarvoor was het krachtsverschil vooral in de eerste helft te groot.’

Daarmee zei Toornstra niets teveel, want Feyenoord liet in de eerste 45 minuten uitstekend voetbal zien. De ploeg was continu dreigend, ook dankzij de vele positiewisselingen voorin. ‘Met Steven Berghuis spreek ik zo nu en dan af om van kant te wisselen. Daar zijn geen vaste afspraken voor, dat bekijken we aan de hand van hoe de wedstrijd loopt. Zeker voor rust ging dat prima.’

Dankzij de overwinning kan Feyenoord met vertrouwen toeleven naar de kraker tegen Manchester United, waarmee aanstaande donderdag de groepsfase in de Europa League van start gaat. ‘We gaan spelen tegen een van de grootste clubs ter wereld’, zei Toornstra daarover. ‘Het is mooi om ons daarmee te kunnen meten. Ik heb er onwijs veel zin in.’