Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Slot vat seizoenshelft samen na #HEEFEY: ‘bereidheid en fitheid’

De afsluiter van de eerste seizoenshelft is volgens Slot het enige juiste antwoord op de resultaten tegen Ajax en FC Twente (TOTO KNVB Beker). De hoofdtrainer zag vanavond toe hoe zijn ploeg met ruime cijfers wist te winnen van sc Heerenveen en 2021 met drie punten afsloot.

‘Ik heb de reactie gezien die ik wilde zien,’ concludeerde Slot na afloop tijdens de persconferentie in het Abe Lenstra Stadion. Na twee verloren duels op rij vond de trainer dat zijn ploeg met ‘verzorgd veldspel’ de overwinning afdwong. ‘Het was vooral terug te zien bij de 0-1,’ aldus Slot die bij de openingsgoal een compliment aan zijn team gaf. ‘We namen langer de tijd voor deze aanval en dat werd beloond met een doelpunt. De kalmte aan de bal was goed terug te zien aan het aantal Feyenoord-passes die voor de treffer werden gegeven.’ Slot doelt daarmee op de statistiek dat de bal 35 keer werd rondgespeeld, voordat de jarige Til scoorde.

De hoofdtrainer nam na afloop uitgebreid de tijd om terug te blikken op zijn eerste seizoenshelft met Feyenoord. Op de vraag hoe hij het de eerste maanden van 2021-2022 met twee woorden zou samenvatten, antwoorde hij: ‘bereidheid en fitheid.’ Het ging wederom gepaard met een compliment aan zijn selectie, die volgens hem heeft laten zien in staat zijn het gewenste spel snel aan te leren. 

De analyse van Slot kende ook verbeterpunten voor het nieuwe jaar. ‘We hebben onszelf in de laatste fase van de eerste seizoenshelft tekort gedaan. Als we hoog op de ranglijst willen blijven staan, dan moeten we vaker dit soort eenvoudige overwinning hebben. Te vaak kostte het veel moeite om de drie punten binnen te slepen.’