Feyenoord 1

Van Bronckhorst: ‘Verval na goede start te groot’

Giovanni van Bronckhorst was zondag de eerste om toe te geven dat het van Feyenoord-kant niet goed genoeg was tegen FC Groningen (1-0 zege). En dat terwijl de start nog zo voortvarend was. ‘De tweede helft was de minste van dit seizoen,’ stelde de coach na afloop in De Kuip.

Na de vroege en op dat moment meer dan verdiende goal van Jens Toornstra ging het legioen er eens goed voor zitten in De Kuip. Feyenoord oogde fris en speelde sterk, waardoor het wachten leek op meer goals. ‘De start was precies zoals we het wilden en in lijn met de laatste wedstrijden. We hadden het duel toen ook moeten beslissen,’ zei Van Bronckhorst, die de 1-0 van Toornstra omschreef als ‘een doelpunt uit het boekje’.

Feyenoord slaagde er echter niet om het niveau van de eerste twintig minuten vast te houden. Daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend in De Kuip. ‘Het was heel matig,’ erkende Van Bronckhorst, die zijn ploeg vooral na rust zag worstelen. ‘De tweede helft was denk ik de minste helft van dit seizoen. We waren slordig en leden veel balverlies. Het verval na zo’n sterke start mag niet zo groot zijn.’

Ondanks het stroeve spel hield Feyenoord de voorsprong vast, waardoor de gewenste maximale score tot de winterstop nog altijd mogelijk is. ‘Maar dat het volgende week tegen PSV beter moet is duidelijk. Willen we nog iets betekenen in deze competitie, is het zaak om te winnen. Maar dan zullen we negentig minuten top moeten zijn,’ besloot Van Bronckhorst.