Feyenoord 1

Van Bronckhorst: ‘Gemengde gevoelens over laatste week’

Giovanni van Bronckhorst zag zondag hoe Feyenoord de overwinning door de vingers liet glippen in Den Haag (2-2). ‘Een terechte uitslag,’ concludeerde de coach, die tegelijkertijd baalde dat het jaar niet winnend werd afgesloten.

De laatste wedstrijd van 2018 was nog niet begonnen of Feyenoord keek al tegen een achterstand aan. ‘We begonnen heel zwak,’ erkende Van Bronckhorst, verwijzend naar de 1-0 van Abdenasser El Khayati in de vierde minuut. ‘Daarna groeiden we in de wedstrijd en kwamen we op een goed moment op 1-1. In de tweede helft hadden we direct op voorsprong moeten komen, gelukkig viel de goal later alsnog. De 1-2 was verdiend, maar daarna hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt.’

In plaats van op jacht te gaan naar de 1-3 en de zege veilig te stellen, moest Feyenoord alle zeilen bijzetten om niet met lege handen terug te gaan naar Rotterdam. Oorzaak was de rode kaart voor Bart Nieuwkoop en de daaropvolgende gelijkmaker van El Khayati uit een strafschop. Van Bronckhorst: ‘We hadden de totale controle, maar door een moment kantelt de wedstrijd volledig. Over de beslissing van de scheidsrechter (Kevin Blom legde de bal na het bekijken van de beelden op de stip, red.) moeten we nu niet moeilijk doen.’

Zo kwam er met een 2-2 gelijkspel een einde aan de laatste speelweek van 2018, waarin Feyenoord vijf punten verspeelde in de Eredivisie, maar zich tevens plaatste voor de kwartfinales van de KNVB Beker. ‘Daarom hou ik gemengde gevoelens over aan deze week,’ concludeerde Van Bronckhorst. ‘We kunnen nu niet meer doen dan gaan uitrusten en ons opladen voor de tweede seizoenshelft.’