Feyenoord 1

Slot: ‘Teleurstelling overheerst’

De 3-3 tussen Feyenoord en Slavia Praag leidde donderdag tot gemengde gevoelens in De Kuip, zoals dat vaker het geval is na afloop van een gelijkspel. Zo ook bij Arne Slot, al was de coach duidelijk als het gaat om welke emotie bij hem overheerste. ‘Teleurstelling, want dit voelt eerder als een nederlaag dan als een overwinning.’

Dat had natuurlijk vooral te maken met de gelijkmaker van de Tsjechen in de allerlaatste seconden, waardoor Feyenoord de zege door de vingers zag glippen. En dat terwijl de ploeg zich zo knap had terug geknokt van een 1-2 achterstand en vlak voor tijd zelfs op een 3-2 voorsprong was gekomen.

‘Frustrerend, omdat er alleen nog maar een corner genomen hoefde te worden en die valt binnen’ baalde Slot, die erkende dat er bij de drie tegengoals het nodige misging aan Rotterdamse zijde. ‘Daarin valt er ons wel iets te verwijten.’

Toch kon de coach niet anders dan te stellen dat het wederom niet meezat voor Feyenoord, bijvoorbeeld bij de 1-1. ‘Die werd onterecht toegekend,’ aldus Slot, die daarmee verwees naar de buitenspelpositie van doelpuntenmaker Peter Olayinka. ‘Daardoor ging de tegenstander met een goed gevoel de rust in, terwijl zij in de eerste helft van het kastje naar de muur werden gestuurd. Dat is helaas niet voor het eerst dit seizoen.

Ondanks de teleurstelling keek Slot verwachtingsvol uit naar de return van volgende week in Praag. ‘3-3 is geen ideale uitgangspositie, dat is duidelijk. Aan de andere kant geeft deze wedstrijd houvast. Voor rust hebben we erg goed gespeeld, terwijl ik ook graag het karakter van het team wil benadrukken. Ondanks de moeilijke fase en de achterstand in de tweede helft, zijn we toch weer sterk teruggekomen.’