Feyenoord 1

Slot: ‘Makkelijke overwinning’

Arne Slot kon niet anders dan de 5-0 van Feyenoord tegen Fortuna Sittard betitelen als een ‘makkelijke overwinning’ voor zijn ploeg. De coach was na afloop meer dan tevreden met het wedstrijdverloop in De Kuip.

Bij rust leek het duel in speelronde vijftien al gespeeld, aangezien Feyenoord met een 2-0 voorsprong aan de thee ging. ‘Maar dan is het wel zaak om constant scherp te blijven,’ aldus Slot, die daarover geen klagen had. ‘Ik ben heel blij met hoe we aan de tweede helft begonnen. We hebben de wedstrijd gelijk dood gemaakt.’

De coach, die nu met Feyenoord tweede staat met liefst 35 punten uit vijftien wedstrijden, was ook blij voor Alireza Jahanbakhsh, die in de slotfase zijn eerste Eredivisie-goal voor de club noteerde. ‘Hij stond in de competitie nog op nul, terwijl hij er al wel een aantal keer dichtbij was. Daarom is dit denk ik wel een bevrijding voor hem. Hij gaat ook steeds beter spelen.’

De Iraniër kwam tegen Fortuna al na een half uur in het veld, omdat Orkun Kökcü niet verder kon. ‘Orkun kreeg een tik op zijn kuit,’ verklaarde Slot, die nog niet kon zeggen welke gevolgen dat heeft voor de Conference League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa van aanstaande donderdag.